Zelfhulpgroepen

Geduld Interventies adviseert alle cliënten na de behandeling in de afkickkliniek Villa Ramadas in Portugal, ons nazorgtraject van 16 weken te volgen. Daarnaast raden we je sterk aan 3 tot 4 keer per week een zelfhulpgroep te bezoeken om terugval tot een minimum te beperken. Stay clean is het motto!

Een zelfhulpgroep bestaat uit een groep mensen die een bepaald probleem of een bepaalde ervaring gemeen hebben. Dat houdt in dat je in een zelfhulpgroep voor verslaving mensen zult ontmoeten die uit eigen ervaring weten wat het is om verslaafd te zijn. Zij hebben er immers ook mee te kampen of te kampen gehad. Zelfhulpgroepen worden geleid door en voor de leden.

In de zelfhulpgroepen kun je iemand vragen je sponsor te worden. Een sponsor is een herstellende verslaafde die al verder in het 12-stappenprogramma is dan jijzelf. Bij hem of haar kun je terecht met problemen die misschien te persoonlijk zijn om met de groep te delen. Nog belangrijker is dat een sponsor je helpt met het doorlopen van de 12 stappen.

WELKE ZELFHULPGROEPEN ZIJN ER?

Er zijn verschillende zelfhulpgroepen. Voor de verslaafde zelf maar ook voor de directe omgeving van verslaafde mensen zoals ouders, partners, familieleden en vrienden. Bekende voorbeelden van 12-stappenzelfhulpgroepen zijn de Anonieme Alcoholisten (AA) en Anonieme Verslaafden (NA).

Hieronder vind je een lijst met zelfhulpgroepen in Nederland:

Anonieme Alcoholisten (AA)

Anonieme Verslaafden (NA)

Cocaine Anonymous (CA)

Anonieme Gokkers (GA)

Marijuana Anonymous (MA)

Anonieme Overeters (AO)

Anonieme Dokters

Geduld Interventies moraliseert en (ver-)oordeelt niet en heeft respect voor verschillende leefstijlen en culturen. Ieder mens is anders en ieder mens zal op een andere manier aan zijn of haar herstel moeten werken, maar de belangrijkste boodschap is: Behandeling werkt. Geduld interventies hecht veel waarde aan de nazorg en zelfhulpgroepen en stelt als doel het optimaal begeleiden en ondersteunen van cliënten en hun naaste om terugval tot een minimum te beperken

Heb je nog vragen over zelfhulpgroepen, neem dan contact met ons op.

Geen wachttijd voor een intake afspraak

Meld je hier aan OF BEL 020-4500112
Call Now Button