Hulp bij speedverslaving

Een speedverslaving is een sterke verslaving die in alle klassen van de bevolking voorkomt. Speed pept op, geeft meer uithoudingsvermogen en vermindert gevoelens van honger en pijn.

Speed, ook wel amfetamine of pep genoemd, wordt vaak gebruikt in het uitgaanscircuit (vaak op de "rave", "techno" of "gabber" feesten) en is een synthetische drug. Ook komt het steeds meer voor dat XTC-pillen veel speed bevatten. Een speedverslaving kan iemands leven compleet overheersen.

Alles wat waarde heeft in het leven van de speedverslaafde komt op de tweede plaats. De speedverslaafde lijdt een geïsoleerd bestaan en neemt steeds minder deel aan sociale activiteiten. Voor omstanders van een speedverslaafde is het zeer moeilijk te omvatten waarom hun dierbare steeds meer veranderd. Mensen die speed gebruiken, voelen zich wakker en overdreven energiek. De feestgangers in discotheken of op festivals gebruiken het opdat zij uren achter elkaar kunnen dansen, zonder ook maar een seconde moe te worden. Dit alles met hevige en gevaarlijke hartkloppingen als gevolg. Sommigen worden er ook wel agressief van. Nadeel is dat bij thuiskomst de speedgebruiker niet kan slapen en rusteloos is, men wordt depressief, erg snel geïrriteerd en soms zelfs paranoïde.

Wij helpen je afkicken van speed

Wil jij stoppen met amfetamine of is een naaste verslaafd aan speed of XTC? Wij helpen. Onze zorg wordt vergoed!  Bel: 020 - 45 00 112 of vraag direct hulp via de intakeformulier

Kenmerken en gevolgen van een speedverslaving

De lijst van lichamelijk en psychische gevolgen op korte en lange termijn door het gebruik van amfetamines is lang, erg lang. Maar hieronder de meest voorkomende klachten:

  • Lichamelijke en psychische uitputting
  • Slaapstoornissen
  • Paranoia, depressie en andere psychische stoornissen
  • Bewegingsstoornissen
  • Vermagering
  • Slecht gebit door tandenknarsen, speeksel tekort en uitvallende tanden
  • Infecties en ontstekingen
  • Slechte huid, acne
  • Wonden door het krabben van de huid
  • Chronische verkoudheidsklachten

Afkicken van speed

Ieder mens is anders en ieder mens zal op een andere manier aan zijn of haar herstel moeten werken, maar de belangrijkste boodschap is: behandeling werkt. Wij helpen je van je speedverslaving af! Zet vandaag nog de 1e stap en neem contact op of voor advies of meld je aan. Er zijn korte wachttijden voor opname in onze kliniek.

Heb je vragen? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Neem gerust geheel vrijblijvend contact op. Wij helpen je graag verder. Of bel ons: 020 - 45 00 112

Belangrijk bericht!

Helaas kunnen wij door omstandigheden jouw hulpvraag niet meer zelf in behandeling nemen.

Wij zullen jouw hulpvraag doorzetten naar één van onze zorgcollega’s.

Zij zullen op zeer korte termijn contact met jou opnemen wanneer je onze voicemail inspreekt of een formulier op de website invult.