Hulp bij speedverslaving

Een speedverslaving is een sterke verslaving die in alle klassen van de bevolking voorkomt. Speed pept op, geeft meer uithoudingsvermogen en vermindert gevoelens van honger en pijn.

Speed, ook wel amfetamine of pep genoemd, wordt vaak gebruikt in het uitgaanscircuit ( op de beruchte "rave", "techno" of "gabber" feesten) en is een synthetische drug. Ook komt het steeds meer voor dat Xtc-pillen veel speed bevatten. Een speedverslaving kan iemands leven compleet overheersen.

Alles wat waarde heeft in het leven van de speedverslaafde komt op de tweede plaats. De speedverslaafde lijdt een geïsoleerd bestaan en neemt steeds minder deel aan sociale activiteiten. Voor omstanders van een speedverslaafde is het zeer moeilijk te omvatten waarom hun dierbare steeds meer veranderd. Mensen die speed gebruiken, voelen zich wakker en over energiek. De feestgangers in discotheken gebruiken het opdat zij uren achter elkaar kunnen dansen (in de rave scene ook wel “hakken” genoemd. zonder ook maar een seconde moe te worden. Dit alles met hevige hartkloppingen als gevolg (lees drugverslaving). Sommigen worden er ook wel agressief van. Nadeel is dat bij thuiskomst de speedgebruiker niet kan slapen en rusteloos is, men wordt depressief, erg snel geïrriteerd en soms zelfs paranoïde.

Afkicken van speed

Ieder mens is anders en ieder mens zal op een andere manier aan zijn of haar herstel moeten werken, maar de belangrijkste boodschap is: behandeling werkt. Wij helpen je van je speedverslaving af! Zet vandaag nog de 1e stap en neem contact op of voor advies of meld je aan. Er zijn korte wachttijden voor opname in onze kliniek.

Heb je vragen? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Neem gerust geheel vrijblijvend contact op. Wij helpen je graag verder. Of bel ons: 020 - 45 00 112