Hulp bij medicijnverslaving

Een medicijnverslaving sluipt er meestal langzaam in. Bij stress, (chronische) pijn, slecht slapen of een vorm van depressie gaat men met klachten naar de huisarts en krijgt mogelijk slaap- en kalmeringsmiddelen of pijnstillers voorgeschreven.

Slaap- en kalmeringsmiddelen zijn benzodiazepinen. Dokters schrijven het voor bij angst, stress en slapeloosheid.

Pijnstillers zijn soms opiaten. Opiaten schrijven artsen voor bij hevige pijn. De kunst is om je aan de voorschrijvingen te houden.

De zogenoemde benzodiazepinen als diazepam, oxazepam, temazepam en andere en barbituraten, die in kalmerings- en slaapmiddelen zitten, zijn al snel sterk verslavend.

Ruim tweehonderdduizend Nederlanders gebruiken langdurig zware pijnstillers als oxycodon, tramadol en andere opioïden. De effectiviteit van de pillen neemt na een maand al af, terwijl het risico op afhankelijkheid en verslaving alleen maar groter wordt. Wat begint bij een pilletje tegen de pijn slaat door onkunde om in een medicijnverslaving.

Het overgrote deel van deze langdurige gebruikers is lichamelijk afhankelijk geraakt aan de medicijnen en zal afkickverschijnselen ervaren als ze stoppen. Afhankelijkheid is nog net geen verslaving: verslaafden voelen ook een mentale drang om de middelen te blijven gebruiken en zijn de controle over hun gebruik verloren.

Door schaamte en de psychische problemen van het medicijngebruik zoeken deze mensen vaak geen hulp en de jaren gaan verder in een afgestompt en hopeloos bestaan.

Krijg hulp bij een medicijnverslaving

Geduld Interventies helpt mensen met een medicijnverslaving weer een leven op te bouwen. Dat zal niet zonder slag of stoot gaan. Het erkennen van je medicijnverslaving is een belangrijke stap in het proces. Vervolgens gaan we samen met jou en je familie een traject in waarbij je intensieve begeleiding krijgt om van de medicijnen af te kicken. Je zal een interne therapie van circa 6 weken volgen in onze kliniek in het buitenland. De therapie bestaat uit meerdere groepssessies per dag en bijna dagelijkse individuele therapie. Nazorg duurt minimaal 12 weken. Dan werk je aan je herstel terwijl je gewoon weer thuis woont of in een zogenaamd safehouse verblijft. Nazorg bestaat uit individuele gesprekken en wekelijkse groepssessies. Onderwerpen die tijdens de groepssessies in je nazorgtraject aan bod komen zijn onder andere: sociale contacten, werk en/of studie, financiën, emoties en relaties

Familie, vrienden en naasten

Wij vinden het van groot belang om ook je directe naasten te betrekken bij de behandeling. Zij hebben vaak veel vragen over verslaving en de werking hiervan.

Met individuele gesprekken helpen we familie, partners of vrienden om o.a. de verslaving en de effecten hiervan beter te begrijpen. Deze gesprekken hebben als doel het ondersteunen in het doorbreken van ongezonde patronen en het creëren van gezonde relaties.

Onze behandelingen zijn heel intensief en op maat en daardoor zeer effectief. Het terugval percentage blijft hierdoor laag. De zorgverzekering vergoedt onze behandelingen.

Afkicken van medicijnen

Ieder mens is anders en ieder mens zal op een andere manier aan zijn of haar herstel moeten werken, maar de belangrijkste boodschap is: behandeling werkt. Wij helpen je van je medicijnverslaving af! Zet vandaag nog de 1e stap en neem contact op of voor advies of meld je aan. Er zijn korte wachttijden voor opname in onze kliniek.

Heb je vragen? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Neem gerust geheel vrijblijvend contact op. Wij helpen je graag verder. Of bel ons: 020 - 45 00 112