Hulp bij medicijnverslaving

Een medicijnverslaving sluipt er meestal langzaam in. Bij stress, (chronische) pijn, slecht slapen of een vorm van depressie gaat men met klachten naar de huisarts en krijgt mogelijk slaap- en kalmeringsmiddelen of pijnstillers voorgeschreven.

Slaap- en kalmeringsmiddelen zijn benzodiazepinen. Dokters schrijven het voor bij angst, stress en slapeloosheid.

Pijnstillers zijn soms opiaten. Opiaten schrijven artsen voor bij hevige pijn.

Het is belangrijk altijd je aan de voorschrijvingen te houden. En direct contact op te nemen met de arts die jouw de medicijnen heeft voorgeschreven als je klachten krijgt of vermoed dat je verslaafd raakt aan het middel.

Medicijnen tegen depressie, pijn en slecht slapen zijn zeer verslavend

De zogenoemde benzodiazepinen als diazepam, oxazepam, temazepam en andere en barbituraten, die in kalmerings- en slaapmiddelen zitten, zijn  sterk verslavend.

Ruim tweehonderdduizend Nederlanders gebruiken langdurig zware pijnstillers als oxycodon, tramadol en andere opioïden. De effectiviteit van de pillen neemt na een maand al af, terwijl het risico op afhankelijkheid en verslaving alleen maar groter wordt. Wat begint bij een pilletje tegen de pijn slaat door om in een medicijnverslaving.

Het overgrote deel van deze langdurige gebruikers is lichamelijk afhankelijk geraakt aan de medicijnen en zal afkickverschijnselen ervaren als ze stoppen. Afhankelijkheid is nog net geen verslaving: verslaafden voelen ook een mentale drang om de middelen te blijven gebruiken en zijn de controle over hun gebruik verloren.

Door schaamte of de psychische problemen van het medicijngebruik zoeken deze mensen vaak geen hulp en de jaren gaan verder in een afgestompt en hopeloos bestaan.

Wij helpen je afkicken van medicijnen

Wil jij stoppen met jouw medicatie of is een naaste verslaafd aan medicijnen? Wij helpen. Onze zorg wordt vergoed!  Bel: 020 - 45 00 112 of vraag direct hulp via de intakeformulier

Krijg hulp bij een medicijnverslaving

Wij helpen mensen met een medicijnverslaving weer een leven op te bouwen. Het erkennen van je medicijnverslaving is een belangrijke stap in het proces. Vervolgens gaan we samen met jou een traject in waarbij je intensieve begeleiding krijgt om van de medicijnen af te kicken.

Je kan een interne therapie van circa 6 weken volgen in onze kliniek in het buitenland of ambulant een behandeling volgen. Dit is afhankelijk van jouw type verslaving en welke behandeling het beste bij jou en jouw situatie past. Soms is voor het aangaan van de behandeling een detox nodig.

Klinische hulp bestaat uit meerdere groepssessies per dag en bijna dagelijkse individuele therapie. Ambulant (deeltijd) hulp kan buiten werk of studie tijden.

Nazorg duurt minimaal 12 weken. Dan werk je aan je herstel terwijl je gewoon weer thuis woont of in een zogenaamd safehouse verblijft. Nazorg bestaat uit individuele gesprekken en wekelijkse groepssessies.

Jouw familie, vrienden en naasten

Wij vinden het van groot belang om ook je directe naasten te betrekken bij de behandeling. Zij hebben vaak veel vragen over verslaving en de werking hiervan.

Met individuele gesprekken helpen we familie, partners of vrienden om o.a. de verslaving en de effecten hiervan beter te begrijpen. Deze gesprekken hebben als doel het ondersteunen in het doorbreken van ongezonde patronen en het creëren van gezonde relaties.

Onze behandelingen zijn intensief en op maat en daardoor zéér effectief. Het terugval percentage is laag. De zorgverzekering vergoedt onze behandelingen.

Afkicken van medicijnen

Ieder mens is anders en ieder mens zal op een andere manier aan zijn of haar herstel moeten werken, maar de belangrijkste boodschap is: behandeling werkt. Wij helpen je van je medicijnverslaving af! Zet vandaag nog de 1e stap en neem contact op of voor advies of meld je aan. Er zijn korte wachttijden voor opname in onze kliniek.

Heb je vragen? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Neem gerust geheel vrijblijvend contact op. Wij helpen je graag verder. Of bel ons: 020 - 45 00 112

Belangrijk bericht!

Helaas kunnen wij door omstandigheden jouw hulpvraag niet meer zelf in behandeling nemen.

Wij zullen jouw hulpvraag doorzetten naar één van onze zorgcollega’s.

Zij zullen op zeer korte termijn contact met jou opnemen wanneer je onze voicemail inspreekt of een formulier op de website invult.