Hulp bij Internetverslaving en/of gameverslaving

Een internetverslaving of gameverslaving begint meestal als een hobby op de computer, laptop, smartphone, tablet/IPad, PlayStation, etc. De persoon in kwestie gaat steeds meer tijd doorbrengen met het spelen van “spelletjes” en krijgt het gevoel meer te kunnen bereiken op het web dan in het echte leven.

Er zitten allerlei spelelementen in verborgen die de aandacht op blijven eisen en die er via slimme psychologische beloningsmechanismen voor zorgen dat de speler steeds meer verslingerd raakt aan het spel. Je wordt er steeds beter in, behaalt steeds een hogere score en status en kunt het je niet meer veroorloven om te stoppen omdat je dan je winst en vaardigheid weer dreigt te verliezen. Door de online toepassingen maak je bovendien deel uit van een community van medespelers met wie je de competitie aangaat en bij wie je status en aanzien verwerft. De sociale druk in deze communities kan heel groot zijn. Een gameverslaafde leidt als het ware een soort dubbelleven. In de virtuele wereld van de game is het leven vaak een stuk spannender, uitdagender en overzichtelijker dan in het echte leven. Naarmate het gamen steeds meer ten koste gaat van het sociale en maatschappelijke leven en dus voor problemen en conflicten gaat zorgen, wordt de wereld van de game steeds aantrekkelijker en beland je dus in een vicieuze cirkel.

Gevolgen van een internet- / gameverslaving

Je ziet dat iemand met een internet- of gameverslaving zich compleet afzondert van de buitenwereld en weinig plezier beleeft aan echte sociale gebeurtenissen, behalve als dit online gebeurd. Vaak zien we bij vooral jongeren dat deze ook drugs beginnen te gebruiken zodat ze en langer, zonder gezond te eten, door kunnen spelen. Ook denken sommige jongeren dat, door drugs te gebruiken tijdens het "gamen", zij zich meer in de virtuele wereld kunnen wanen. Dit kan voor de omgeving, direct betrokkenen, familie en collega’s een groot probleem vormen. Door ook hulp te bieden aan de naaste omgeving van de verslaafde wordt de kans op terugval beperkt en kan iedereen een nieuwe start maken.

Let op: wij kunnen je alleen in behandeling nemen voor een game- enof internetverslaving als je ook een middelenverslaving hebt, anders wordt de behandeling van jouw verslaving namelijk niet vergoed. Een middelenverslaving is bijvoorbeeld wanneer je ook verslaafd bent aan drank, drugs of medicatie. Ben je niet verslaafd aan een middel, neem dan gerust contact met ons op want wij kunnen je wel adviseren hoe en waar je behandeld kan worden.

Afkicken van gamen

Ieder mens is anders en ieder mens zal op een andere manier aan zijn of haar herstel moeten werken, maar de belangrijkste boodschap is: behandeling werkt. Wij helpen je van je internetverslaving af! Zet vandaag nog de 1e stap en neem contact op of voor advies of meld je aan. Er zijn korte wachttijden voor opname in onze kliniek.

Heb je vragen? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Neem gerust geheel vrijblijvend contact op. Wij helpen je graag verder. Of bel ons: 020 - 45 00 112

Belangrijk bericht!

Helaas kunnen wij door omstandigheden jouw hulpvraag niet meer zelf in behandeling nemen.

Wij zullen jouw hulpvraag doorzetten naar één van onze zorgcollega’s.

Zij zullen op zeer korte termijn contact met jou opnemen wanneer je onze voicemail inspreekt of een formulier op de website invult.