Hulp bij een heroineverslaving

Heroïne is een illegale drug die zeer verslavend is. Overal in de wereld wordt door miljoenen verslaafden heroïne gebruikt, die niet in staat zijn om de vreselijke drang te overwinnen. Ze gaan elke dag door met gebruiken omdat ze de verschrikkingen van het afkicken niet aankunnen.

Heroïne wordt (net als opium en morfine) van de hars van de papaverplant gemaakt. Eerst wordt de melkachtige, sapachtige opium uit de bol van de papaverbloem gehaald. Deze opium wordt gezuiverd om morfine te maken en dan wordt het verder tot verschillende vormen van heroïne verwerkt.

Heroïne wordt meestal geïnjecteerd, wat voor de gebruiker, naast het leed van de verslaving zelf, bijkomende risico’s zoals AIDS of andere infecties met zich meebrengt.

De gevolgen van een heroïne verslaving

Heroïne is een zeer gevaarlijke drug. Het heeft nare gevolgen voor je gezondheid en mentale gesteldheid. Om den duur verliezen heroïne verslaafden hun baan, hun thuis en hun trots. Ze bereiken "rock bottom" en hun hele leven draait om het verkrijgen van de volgende 'high'. De ontwenningsverschijnselen van heroïne zijn zeer heftig en levensgevaarlijk. Afkicken moet dan ook altijd onder professionele begeleiding en kan pas starten na een intensieve detox welke door een arts wordt geleid met behulp van medicatie.

Vergeleken met andere verslavingen is heroïne wel één van de heftigste om vanaf te kicken. GHB is ook een drug welke zeer moeilijk is om vanaf te komen. Maar het is zeker niet onmogelijk! Er zijn vele succesverhalen. Met de juiste begeleiding kan iedereen afkicken van heroïne. Dus geef de moed niet op en aanvaard onze hulp. Wacht niet, bel ons!

Wij helpen je afkicken van heroïne

Wil jij stoppen met heroïne of is een naaste verslaafd aan heroïne? Wij helpen. Onze zorg wordt vergoed!  Bel: 020 - 45 00 112 of vraag direct hulp via de intakeformulier

Hulp bij stoppen met heroïne

Wij helpen mensen met een heroïneverslaving weer een leven op te bouwen. Dat zal niet zonder slag of stoot gaan. Het erkennen van je verslaving is een belangrijke stap in het proces. Vervolgens gaan we samen met jou en je familie een traject in waarbij je intensieve begeleiding krijgt om af te kicken. Je zal een interne therapie van circa 6 weken bij onze partnerkliniek in het buitenland volgen.

De therapie bestaat uit meerdere groepssessies per dag en bijna dagelijkse individuele therapie. Nazorg duurt minimaal 16 weken. Dan werk je aan je herstel terwijl je gewoon weer thuis woont of in een zogenaamd safehouse verblijft. Nazorg bestaat uit individuele gesprekken en wekelijkse groepssessies. Onderwerpen die tijdens de groepssessies in je nazorgtraject aan bod komen zijn onder andere: sociale contacten, werk en/of studie, financiën, emoties en relaties

Jouw familie, vrienden en naasten

Wij vinden het van groot belang om ook je directe naasten te betrekken bij de behandeling. Zij hebben vaak veel vragen over verslaving en de werking hiervan.

Met individuele gesprekken helpen we familie, partners of vrienden om o.a. de verslaving en de effecten hiervan beter te begrijpen. Deze gesprekken hebben als doel het ondersteunen in het doorbreken van ongezonde patronen en het creëren van gezonde relaties.

Onze behandelingen zijn intensief en op maat en daardoor zéér effectief. Het terugval percentage is laag. De zorgverzekering vergoedt onze behandelingen.

Afkicken van heroïne

Ieder mens is anders en ieder mens zal op een andere manier aan zijn of haar herstel moeten werken, maar de belangrijkste boodschap is: behandeling werkt. Wij helpen je van je heroïneverslaving af! Zet vandaag nog de 1e stap en neem contact op of voor advies of meld je aan. Er zijn korte wachttijden voor opname in onze kliniek.

Heb je vragen? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Neem gerust geheel vrijblijvend contact op. Wij helpen je graag verder. Of bel ons: 020 - 45 00 112

Belangrijk bericht!

Helaas kunnen wij door omstandigheden jouw hulpvraag niet meer zelf in behandeling nemen.

Wij zullen jouw hulpvraag doorzetten naar één van onze zorgcollega’s.

Zij zullen op zeer korte termijn contact met jou opnemen wanneer je onze voicemail inspreekt of een formulier op de website invult.