Hulp bij een gokverslaving

Een gokverslaving begint vaak met een paar euro in de fruitautomaat of bij het pokeren met vrienden. Er zijn in Nederland ongeveer 40.000 mensen gokverslaafd. Een gokverslaafde is de hele dag met gokken bezig. Tegenwoordig zelfs ook op het internet via verschillende gokwebsites. Je gaat er helemaal in op om maar ( meer) te winnen.

Uiteindelijk is er maar 1 verliezer... Je functioneert niet meer op het werk of in je sociale omgeving en probeert op allerhande manieren aan geld te komen om te kunnen gokken. Liegen, bedriegen, manipuleren en ga zo maar door, alles om aan geld te komen om maar te kunnen gokken. De drang naar gokken is zo sterk dat je geen andere uitweg weet dan opnieuw te gaan gokken. Ook al heb je op dat moment het geld niet voor. Het grootste risico op dat moment is dan het krijgen van geldproblemen.

Gevolgen van een gokverslaving

Als gokker wil je steeds vaker en langer spelen, dan zal je geld moeten lenen met als gevolg dat je je uiteindelijk diep in de schulden gaat steken om het gokken te financieren. Sommige hopen dan op die "ene" grote klapper om al hun schulden in een keer af te kunnen aflossen. Ze spelen steeds vaker en langer, waardoor ze nog meer in de moeilijkheden komen. Het komt ook regelmatig voor dat je op het criminele pad terecht komt om de schulden te kunnen aflossen.

Dit is niet alleen voor jou als verslaafde zelf een groot probleem maar ook voor jouw omgeving. Je verwaarloost je familie, vrienden en collega’s op het werk, het loopt vaak uit op ruzie en onbegrip. Mensen uit je omgeving zijn op een gegeven moment je leugens en het gedraai zat en keren zich van jou, de gokker, af. Een gokverslaving is, net als alle andere verslavingen, een ziekte die je dierbaren en collega’s aangaat en raakt. Het kan zijn dat je in je omgeving al meerdere malen hulp hebt gekregen om van jouw gokverslaving af te komen en dit niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd. Daar de aard en ernst van de verslaving natuurlijk per persoon verschilt, geven wij u graag advies op maat en kunnen wij jou wellicht hulp bieden.

Reken af met een gokverslaving! Heb je zelf of iemand in jouw naaste omgeving hulp nodig om van zijn of haar gokverslaving af te komen? Neem contact met ons op. Zet vandaag de 1e stap!

Wij helpen je afkicken van gokken

Wil jij stoppen met gokken of is een naaste verslaafd aan gokken? Wij helpen. Onze zorg wordt vergoed!  Bel: 020 - 45 00 112 of vraag direct hulp via de intakeformulier

Let op: wij kunnen je alleen in behandeling nemen voor een gokverslaving als je ook een middelenverslaving hebt. Een middelenverslaving is bijvoorbeeld wanneer je ook verslaafd bent aan drank, drugs of medicatie. Ben je niet verslaafd aan een middel, neem dan gerust contact met ons op want wij kunnen je wel adviseren hoe en waar je behandeld kan worden.

Stoppen met gokken

Ieder mens is anders en ieder mens zal op een andere manier aan zijn of haar herstel moeten werken, maar de belangrijkste boodschap is: behandeling werkt. Wij helpen je van je gokverslaving af! Let op, alleen in combinatie met een middelenverslaving! Zet vandaag nog de 1e stap en neem contact op of voor advies of meld je aan. Er zijn korte wachttijden voor opname in onze kliniek.

Heb je vragen? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Neem gerust geheel vrijblijvend contact op. Wij helpen je graag verder. Of bel ons: 020 - 45 00 112

Belangrijk bericht!

Helaas kunnen wij door omstandigheden jouw hulpvraag niet meer zelf in behandeling nemen.

Wij zullen jouw hulpvraag doorzetten naar één van onze zorgcollega’s.

Zij zullen op zeer korte termijn contact met jou opnemen wanneer je onze voicemail inspreekt of een formulier op de website invult.