Hulp bij verslaving aan Crystal Meth

Crystal Meth wordt helaas steeds populairder in Nederland. In druglabs wordt Crystal Meth vaak onder begeleiding van Mexicaanse kartels 'gekookt'. Crystal Meth, ook wel Tina, ICE, Shabu, of IJs genoemd is redelijk goedkoop en steeds makkelijker te verkrijgen. Een serieus groeiend probleem.

Crystal Meth (afkorting van crystal methamfetamine) geeft een euforisch gevoel. De roes kan enkele uren tot zelfs een hele dag duren. Het zelfvertrouwen en libido stijgt. Zodra de drug is uitgewerkt, kan de kater een enorm depressief gevoel geven waardoor de verleiding erg groot is weer te gebruiken. Crystal Meth is erg verslavend en het kan behoorlijk vervelende afkickverschijnselen veroorzaken.

Gevolgen van een Crystal Meth verslaving

 • Verlies van eetlust, waardoor je afvalt
 • Slaapstoornissen
 • Gestoord en agressief gedrag
 • Hallucinaties
 • Paniek en psychoses
 • Stuiptrekkingen en beroertes die tot de dood kunnen leiden
 • Hartritme stoornissen / hartstilstand
 • Gevaarlijke hoge lichaamstemperatuur
 • Ernstige tandbederf
 • Depressie en andere psychische klachten
 • Sterk verminderde afweersysteem
Crystal Meth is een gevaarlijke en verslavende drug. Niet alleen vanwege de effecten op het lichaam en de geest maar ook door de productie in vaak onveilige niet hygiënische labs. De Crystal Meth in Nederland is tot nu toe redelijk zuiver te noemen. Maar je bent nooit zeker of je echt Crystal Meth krijgt en of er geen andere gevaarlijke stoffen in zitten. Crystal Meth bevat zeer schadelijke stoffen. Denk aan accuzuur, ontstopper, lampenolie en antivries. Stoffen die zelfs dodelijk kunnen zijn maar door het 'koken' met een ingewikkeld recept leidt tot een drug die enorme euforie geeft.

Een Crystal Meth verslaving is dodelijk

Een verslaving aan Crystal Meth die niet behandeld wordt, is uiteindelijk dodelijk! De gevolgen van langdurig gebruik (of op korte termijn door een overdosis) maakt zoveel schade aan diverse organen dat de verslaafde hieraan zal sterven.

Afkickverschijnselen Crystal Meth

Zelfstandig proberen te stoppen met Crystal Meth is niet te adviseren. De afkickverschijnselen kunnen zeer heftig zijn. Dit maakt het extra moeilijk zelf te stoppen, omdat de drang opnieuw te gebruiken erg hoog is. De ontwenningsverschijnselen zijn ook niet zonder risico. Afkicken is daarom beter onder medische begeleiding te doen door middel van een detox. Na de detox kan gewerkt worden aan de psychische gevolgen van het gebruik en de ziekte verslaving. Het gedrag moet veranderen om blijvend in te herstel te komen. Dit is absoluut mogelijk!

Ook jij kan stoppen! Wij helpen jou daarbij.

Wij helpen je afkicken van Crystal Meth!

Wil jij stoppen met meth of is een naaste verslaafd aan crystal meth? Wij helpen. Onze zorg wordt vergoed!  Bel: 020 - 45 00 112 of vraag direct hulp via de intakeformulier

Wanneer ben je verslaafd aan Crystal Meth?

Crystal Meth is zo verslavend dat je al na het eerste gebruik verslaafd kunt raken. Als het middel is uitgewerkt, kun je in een diepe depressie komen waardoor de drang om weer te gebruiken erg hoog is. Je komt snel in een vicieuze cirkel terecht, waar je zonder professionele hulp moeilijk weer uitkomt.

Bekijk de schokkende documentaire op Videoland 'Breaking Meth".

https://www.ad.nl/binnenland/crystal-methlab-gevonden-in-garagebox-veghel-na-melding-van-verdachte-chemische-lucht~a508a201/

Hulp bij stoppen met Crystal Meth

Geduld Interventies helpt mensen met een verslaving weer een leven op te bouwen. Dat zal niet zonder slag of stoot gaan. Het erkennen van je drugsverslaving is een belangrijke stap in het proces. Vervolgens gaan we samen met jou en je familie een traject in waarbij je intensieve begeleiding krijgt om van de Crystal Meth af te kicken.

Je zal een interne therapie van circa 6 weken volgen in één van onze klinieken in Nederland of het buitenland. De therapie bestaat uit meerdere groepssessies per dag en bijna dagelijkse individuele therapie.

Nazorg duurt minimaal 16 weken. Dan werk je aan je herstel terwijl je gewoon weer thuis woont of in een zogenaamd Safehouse verblijft. Nazorg bestaat uit individuele gesprekken en wekelijkse groepssessies. Onderwerpen die tijdens de groepssessies in je nazorgtraject aan bod komen zijn onder andere: sociale contacten, werk en/of studie, financiën, emoties en relaties.

Afkicken van Crystal Meth?

Ieder mens is anders en ieder mens zal op een andere manier aan zijn of haar herstel moeten werken, maar de belangrijkste boodschap is: behandeling werkt.

Wij helpen je van je drugsverslaving af! Zet vandaag nog de 1e stap en neem contact op of voor advies of meld je aan. Er zijn korte wachttijden voor opname in onze kliniek.

Heb je vragen?
Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Neem gerust geheel vrijblijvend contact op. Wij helpen je graag verder. Of bel ons: 020 - 45 00 112

Belangrijk bericht!

Helaas kunnen wij door omstandigheden jouw hulpvraag niet meer zelf in behandeling nemen.

Wij zullen jouw hulpvraag doorzetten naar één van onze zorgcollega’s.

Zij zullen op zeer korte termijn contact met jou opnemen wanneer je onze voicemail inspreekt of een formulier op de website invult.