Hulp bij cocaïneverslaving

Cocaïne is een harddrug en geeft vrijwel direct na inname een opgewekt, euforisch en energiek gevoel. Cocaïne wordt als poeder (snuifcoke) niet alleen in het partycircuit gebruikt, maar heeft al jaren zijn weg gevonden naar het bedrijfsleven en de hogere sociale klasse. In de traditionele harddrugsscene wordt het in gekookte vorm ook wel "base-coke" of crack genoemd waar het vooral gerookt wordt. Mensen met een cocaïneverslaving gebruiken vaak ook alcohol of opiaten erbij.

Door het opwekkend en energiek effect, een zogenaamde "mentale alertheid" is cocaïne erg aantrekkelijk en populair bij met name succesvolle mensen met een druk en hectisch bestaan. Denk maar eens aan de snelle beursbengels, advocaten, reclame- en mediamensen. Als je cocaïne of coke gebruikt, voel je je alsof je de hele wereld aankan, waardoor je je heel snel maar heel kort heel fijn gaat voelen. Zo kan je meer zin hebben in seks en kan je orgasme heftiger zijn.

Cocaïne kan onder andere hart- en hersenproblemen veroorzaken zoals: hartritmestoornissen, hartstilstand, hartinfarct, hersenbloeding of een herseninfarct. Verder kunnen rusteloosheid, waanbeelden, paranoïde, vermindering van eetlust, beschadiging van de neusholte (spontane bloedneus), gewichtsverlies en vermindering van de weerstand optreden.

Hoe herken je een cocaïneverslaving?

Veel gebruikers van cocaïne zijn:

 • Over opgewekt, energiek, overmoedig en zelfverzekerd;
 • Praten veel maar luisteren slecht, opvliegend en snel geïrriteerd;
 • Afspraken niet nakomen en tonen risicovol gedrag, stapelen problemen op, liegen, bedriegen, manipuleren bij het leven en verzinnen overal smoesjes voor.
 • Staan “strak”, zien bleek, hebben wijde pupillen, hebben geen controle meer over hun kaken. (Gaan onbewust bekken trekken)
 • Moeten “vaak naar toilet”, drinken ook veel alcohol
 • Hebben een pijnlijke en vaak bloedende neus
 • Eten nauwelijks en gaan er steeds magerder uitzien.

Als excuus hoor je vaak een "chronische verkoudheid" . Cocaïne neemt vermoeidheidsverschijnselen weg en kan daarom na intensief gebruik tot complete uitputting leiden. Cocaïne wordt niet voor niets "de witte sloper" genoemd. De dag na gebruik zijn de cocaïneverslaafden vaak moe en down. Mensen met ADHD hebben een verhoogd risico op cocaïneverslaving, omdat zij van coke rustiger worden.

Men wil dan vaak ergens in "vluchten", deze "vlucht" wordt regelmatig gezocht in cocaïnegebruik. Bij veel en frequent gebruik is er echter steeds meer cocaïne nodig om het gewenste effect te blijven behalen; het begin van een duur, pijnlijk , eenzaam en desastreus aftakel proces zie je ontstaan wanneer coke gebruiken belangrijker wordt dan al het andere in de wereld

Veel natuurlijke remmingen vervagen en heeft men steeds minder tijd en aandacht voor familie, vrienden, gezondheid en het financieel uitgave patroon.

Voordelen als men stopt met gebruik zijn:

 • Meer energie en actiever
 • Geld overhouden, schulden nemen af
 • Relaties of contacten met familie, vrienden en collega’s verbeteren
 • Geen somberheid of angst meer
 • Betere conditie en gezondheid, weer “normaal” eten en drinken
 • Meer weerstand en minder kans op gezondheidsrisico’s en weer zin in het leven
 • Productiever op het werk en/of in studie/thuis

Afkicken van coke

Ieder mens is anders en ieder mens zal op een andere manier aan zijn of haar herstel moeten werken, maar de belangrijkste boodschap is: behandeling werkt. Wij helpen je van je cokeverslaving af! Zet vandaag nog de 1e stap en neem contact op of voor advies of meld je aan. Er zijn korte wachttijden voor opname in onze kliniek.

Heb je vragen? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Neem gerust geheel vrijblijvend contact op.
Wij helpen je graag verder. Of bel ons: 020 - 45 00 112