Hulp bij verslaving

Verslaving komt veel voor. De ziekte van verslaving kan iedereen treffen. Het maakt niet uit wat jouw sociale klasse is, genoten opleiding, ras, cultuur of zelfs leeftijd. Verslaving is een hersenziekte en sommige mensen hebben wel een groter genetische aanleg maar zelfs zonder deze "verslavings-gen", kun je verslaafd worden.

Er zijn twee soorten verslavingen:

  • Middelen verslaving
  • Gedragsverslaving

Middelenverslaving

Dit is een verslaving aan een middel zoals drank of drugs. Maar ook medicijnen. Je kan lichamelijk en/of geestelijk verslaafd raken aan een middel. De behandeling van een middelen verslaving wordt vergoed door de zorgverzekering.

Lees meer over de middelenverslavingen:

Gedragsverslaving

Dit is een verslaving aan een gedrag / handeling. Zoals gokken, gamen, seks of zelfs eten. De verslaving is geestelijk. Helaas worden behandelingen voor een gedragsverslaving niet vergoed door de zorgverzekering, tenzij je ook een middelenverslaving hebt. Dan kunnen wij je wel gecombineerd behandelen.

Lees meer over de gedragsverslavingen:

Afkicken

Ieder mens is anders en ieder mens zal op een andere manier aan zijn of haar herstel moeten werken, maar de belangrijkste boodschap is: behandeling werkt. Wij helpen je van je verslaving af! Zet vandaag nog de 1e stap en neem contact op of voor advies of meld je aan. Er zijn korte wachttijden voor opname in onze kliniek.

Heb je vragen? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Neem gerust geheel vrijblijvend contact op. Wij helpen je graag verder. Of bel ons: 020 - 45 00 112

Belangrijk bericht!

Helaas kunnen wij door omstandigheden jouw hulpvraag niet meer zelf in behandeling nemen.

Wij zullen jouw hulpvraag doorzetten naar één van onze zorgcollega’s.

Zij zullen op zeer korte termijn contact met jou opnemen wanneer je onze voicemail inspreekt of een formulier op de website invult.