VERGOEDINGEN

Vergoedingen

Geduld Interventies GGZ biedt specialistische geestelijke gezondheidszorg. Vanuit de grondwet is bepaald dat iedere Nederlander is verzekerd voor deze zorg vanuit de verplichte basisverzekering. Om deze zorg te mogen bieden, heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) Geduld Interventies GGZ toegelaten omdat wij voldoen aan de eisen van de Wet Toelatingen Zorginstellingen (WTZi)

Ook wanneer wij geen overeenkomst hebben met jouw zorgverzekeraar en daardoor slechts een deel van de behandeling vergoed krijgen, hoef je niets bij te betalen. Met uitzondering van het wettelijk verplicht eigen risico, dit jaar 2018 gesteld op € 385,- , wanneer deze nog niet is aangesproken en uiteraard de zelfstandige eigen bijdrage (te betalen vooraf).

Nb. Afhankelijk van de zorgverzekering kunnen we bepalen of we je een behandelingsovereenkomst kunnen aanbieden.
Nb. Voor alle specialistische geestelijke gezondheidszorg geldt dit jaar (2018) een verplicht eigen risico vanuit de basisverzekering van € 385,- . Deze kosten worden na afloop van behandeling in rekening gebracht door de zorgverzekeraar.

Restitutiepolis of natura?

Een restitutiepolis geeft (bijna) altijd recht op 100% vergoeding van de behandeling. Bij een naturapolis is dit niet het geval. Indien je een naturapolis hebt, neemt Geduld Interventie GGZ de kosten voor de behandeling voor haar rekening die niet door de verzekeraar worden vergoed. Met uitzondering van het wettelijk verplicht eigen risico van € 385,- wanneer deze nog niet is aangesproken. Om vrije zorgkeuze te hebben, adviseren wij een naturapolis om te zetten in een restitutiepolis. Dit kan jaarlijks tot 31 december.

Zelfstandige eigen bijdrage: Waar is dat voor bedoeld ?

Indien een behandeling in Portugal plaats vindt, brengen wij van tevoren de volgende stelposten in rekening voor zaken zoals vliegticket ± € 350,-, vipbegeleiding door de douane op Schiphol € 200,- , waarborgsom € 450,- en zakgeld van  € 30,- per week. Na afloop van de klinische opname in onze kliniek in Portugal wordt gekeken of je recht hebt op een gedeelte teruggave, in geval er bijvoorbeeld geen externe medische kosten zijn gemaakt.

  • Waarborgsom – € 450,-
    : dit bedrag wordt o.a  gebruikt om bijvoorbeeld onaangekondigde externe medische kosten zoals bijvoorbeeld de lokale tandarts- en/of noodzakelijke lokale ziekenhuiskosten  te kunnen betalen of, indien vluchten onverhoopt omgeboekt dienen te worden, deze hiervan te kunnen betalen. De facturen hiervan dien je goed te bewaren en bij terugkomst in Nederland bij je zorgverzekeraar te declareren. Afhankelijk van de verzekeraar en aanvullende verzekering kun je daar wellicht een deel van vergoed krijgen. Wordt deze waarborgsom niet gebruikt dan krijgt u dit bij terugkomst uit de kliniek teruggestort op uw rekening.
  • Vipbegeleiding door de douane – € 200,- : wij vinden het uitermate belangrijk dat de verslaafde zorgeloos en veilig in het vliegtuig kan stappen. Daarom maken wij gebruik van een professionele organisatie die erin gespecialiseerd is om mensen tot voorbij de douane persoonlijk te begeleiden, zelfs tot in het vliegtuig.
  • Reiskosten – € 350,-: bij de geboekte vliegtickets naar Portugal wordt gebruik gemaakt van de services van Tapair. Afhankelijk van de periode in het jaar en het tijdstip van boeken kunnen de prijzen variëren tussen 200,- en 500, – per vlucht.
  • Zakgeld – € 30,- per week: aangezien er tijdens de klinische opname in onze kliniek ook versnaperingen gekocht kunnen worden, is het handig deze wel te kunnen betalen.

Vooraf betaal je dus enkel de zelfstandige eigen bijdrage zoals ook hierboven omschreven is !

NB Check de geldigheid van je paspoort/id. Deze dient nog minsten 6 maanden geldig te zijn bij vertrek naar de kliniek in Portugal

No-show kosten

Bij het niet verschijnen of niet tijdig afzeggen van een (intake)gesprek brengen wij € 150,- in rekening. Kosteloos afzeggen van een gesprek kan tot uiterlijk twee werkdagen van tevoren, telefonisch of per email.

AGB-Code

Geduld Interventies GGZ is als instelling opgenomen in het register van het Algemene Gegevens Beheer Zorgverleners (AGB). Onze AGB-code is 22-220934. Door deze toelating zijn wij herkenbaar voor alle Nederlandse Zorgverzekeraars als erkende instelling voor Geestelijke Gezondheidszorg.

Geen wachttijd voor een intake afspraak

Meld je hier aan OF BEL 020-4500112
Call Now Button