Opname in kliniek

Opname in kliniek. Wanneer is opname nodig?

 • als de lichamelijke afhankelijkheid van alcohol of drugs groot is
 • als gesprekken of therapie niet voldoende zijn om jouw problemen de baas te worden
 • als je al vaker hulp hebt gehad en het niet gelukt is om van je verslaving af te komen

Eerst afkicken
Via je huisarts kick je af  op een detox-afdeling (meestal) in Nederland onder intensieve begeleiding. Daarna doorloop je in 6 weken in de verslavingskliniek in Portugal de eerste stappen van de twaalf stappen. Dit geeft je een goede basis voor een leven in herstel. De overige stappen doorloop je in het nazorgtraject (16 weken) onder begeleiding van ons medisch team waaronder psychologen.

Wat is het doel van de opname?
Nadat je afgekickt bent, kun je aan de behandeling voor verslaving beginnen in de kliniek in Portugal waarmee we een vast samenwerkingsverband hebben. Het doel van de behandeling is dat je je problemen leert oplossen en leert leven zonder verslavend middel.

Vrijwillige behandeling
Als je opgenomen wordt in onze verslavingskliniek in Portugal, dan kies je daar zelf voor. Een opname is altijd vrijwillig en met grote kans van slagen als de verslaafde echt gemotiveerd is.

12 stappen programma/Minnesota model
Het twaalfstappenprogramma is een programma waarmee het herstel wordt nagestreefd van degenen die lijden onder de gevolgen van een verslaving, een dwangmatigheid of andere gedragsproblemen.

1 – Erken je verslaving en de gevolgen
2 – Geef toe dat je hulp nodig hebt
3 – Aanvaard de hulp
4 – Maak de balans op van je leven
5 – Ga aan de slag. Allereerst door je uit te spreken naar een vertrouwenspersoon
6 – Onderzoek je zwakheden en tekortkomingen
7 – Uit je bereidheid om te werken aan je gedrag
8 – Ga na wie je schade hebt berokkend
9 – Maak het goed met deze mensen
10 – Hou door zelfonderzoek voortdurend een vinger aan de pols
11 – Creëer stilte in je leven door gebed of meditatie
12 – Geef je ervaringen door aan lotgenoten

Het erkennen van je verslaving is een belangrijke stap in het proces naar het “clean” zijn van drugs of alcohol.  We gaan samen met jou en je familie een traject in waarbij je intensieve begeleiding krijgt om van je verslaving af te kicken. Je zal een interne therapie van circa 6 weken volgen in de kliniek in Portugal De therapie bestaat uit meerdere groepssessies per dag en bijna dagelijkse individuele therapie. Nazorg duurt minimaal 12 weken. Dan werk je aan je herstel terwijl je gewoon weer thuis woont of in een zogenaamd safehouse verblijft. Nazorg bestaat uit individuele gesprekken en wekelijkse groepssessies. Onderwerpen die tijdens de groepssessies in je nazorgtraject aan bod komen zijn onder andere: sociale contacten, werk en/of studie, financiën, emoties en relaties

Wij vinden het van groot belang om ook je directe naasten te betrekken bij de behandeling. Zij hebben vaak veel vragen over verslaving en de werking hiervan.

Tijdens familieavonden en individuele gesprekken helpen we familie, partners of vrienden om o.a. de verslaving en de effecten hiervan beter te begrijpen. Deze therapie heeft als doel het ondersteunen in het doorbreken van ongezonde patronen en het creëren van gezonde relaties.

Onze behandelingen zijn heel intensief, op maat en daardoor zeer effectief. Het terugval percentage blijft hierdoor laag. De zorgverzekering vergoedt onze behandelingen

Kosten?
Voor de zorg van Geduld Interventies GGZ ben je wettelijk verzekerd via de verplichte
Basisverzekering (let op: het eigen risico kan belast worden door de zorgverzekeraar). De behandeling wordt volledig vergoed. Ticket, borg en zakgeld zijn voor eigen rekening.

Sterke punten van Geduld Interventies GGZ:

 • Cliënten waarderen onze behandeling met een 8.7
 • Korte wachttijden. Snel een afspraak
 • Persoonlijk advies van Jim Geduld en zijn medisch team
 • Vaste samenwerking met kliniek in het buitenland
 • Kleinschalig en op maat
 • 100% vergoeding zorgverzekering
 • Lage drop-out
 • Intensieve nazorg

Ben je zelf verslaafd of ben je familie/naasten van een verslaafde? Zet vandaag nog de 1e stap! Neem contact op. Er zijn korte wachttijden voor opname in onze kliniek. Bel: +31 (0)20 4500112 of stuur ons een bericht met onderstaand formulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact op

[contact-form-7 id=”35″]

Geen wachttijd voor een intake afspraak

Meld je hier aan OF BEL 020-4500112
Call Now Button