Signalering van verslavingsproblematiek in de huisartsenpraktijk

 

De huisarts speelt een belangrijke rol in de signalering van alcohol- en middelenmisbruik. Vroegsignalering is van belang om (een verergering) van verslavingsproblematiek te voorkomen: hoe eerder wordt ingegrepen, hoe groter de perspectieven op gedragsverandering en de kans op herstel.

Sommige patiënten met een verslaving zoeken, uit zichzelf of op aandringen van hun omgeving, hulp bij u als arts. De meesten doen dit echter niet. Zij zullen zich bij u melden met andere klachten. De relatie tot de verslaving is hierbij niet altijd even duidelijk, sterker nog, verslaafden weten als geen ander hoe ze hun problematiek verborgen kunnen houden. Kleine aanwijzingen kunnen erop wijzen dat er mogelijk sprake is van een verslaving.

Waar en wanneer?

Het symposium vindt plaats op donderdag 11 juli op het kantoor van Geduld Interventies GGZ in Amsterdam Noord. U kunt hier gratis parkeren. Het symposium is primair bedoeld voor huisartsen in Noord Holland. Maar ook de doktersassistenten, verpleegkundig specialisten en praktijk ondersteuners zijn van harte welkom.

Datum: donderdag 11 juli 2019
Tijd: 14:30
Locatie: Geduld Interventies GGZ, Modemstraat 20, 1033 RW Amsterdam Routeplanner
Gratis parkeren

Deelname aan het symposium is gratis.

Programma:

14.30Inloop
15.00Signalering van verslavingsproblematie
Spreker: Dr. Raju Boedt verslavingsarts KNMG
16.00Ervaringen van een deskundige
Spreker: Jim Geduld. Bekend van het programma verslaafd
16.30Afsluiting met koffie, thee en vragenronde

Aanmelden Symposium

  • Voer een getal tussen 1 en 10 in.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.