Ik heb nooit een kater

Hoe komt het dat stevige drinkers geen kater hebben?

Het feit dat je nooit een kater hebt, terwijl je toch behoorlijk drinkt kan juist komen doordat je gewend bent om regelmatig en behoorlijk te drinken. Als iemand regelmatig veel drinkt past het lichaam zich aan bepaalde effecten aan. Zo gaat de alcoholafbraak bij de zeer regelmatige drinkers iets sneller dan bij mensen die minder vaak drinken.

Dit wil niet zeggen dat je dan ook beter tegen alcohol kunt in vergelijking met iemand anders. Uiteindelijk heeft alcohol op iedereen hetzelfde effect en is het voor iedereen op den duur even schadelijk. In het algemeen geldt wel dat alcohol voor vrouwen schadelijker is. Ook is het belangrijk om naast het gebruik van alcohol goed en gevarieerd te blijven eten.

Uit de praktijk weten we dat mensen met een alcoholprobleem meestal meer dan gemiddeld  6 à 7 glazen per dag drinken. Het maakt daarbij niet uit wat je drinkt.
Behoor jij tot de groep die geen kater heeft en wel iedere dag weer flink drinkt, dan adviseren we je contact met ons op te nemen.  Je hebt nml een alcoholprobleem. Geduld Interventies helpt mensen van hun alcoholverslaving af. Tel 020-4500112

 

 

Artikelen over Alcohol en Verslaving Artikelen over Drugs en Verslaving

Wij helpen!

Ook jij kan in herstel

Vorige
Alcoholverslaving erfelijk
Volgende
Alcoholconsumptie terugdringen