Ik had nooit gedacht dat blowen zo verslavend zou zijn

Verslaafd aan wiet

Vanaf mijn 15e begonnen met blowen, op mijn 16e dagelijks en rond mijn 20e elke dag een gram wiet.

Ik ben depressief geweest waarna het depressieve gevoel jaarlijks een terugkerend iets was. Op mijn 35e kreeg ik erg last van angsten, zoals angst om de deur uit te gaan, angst om te hyperventileren, etc…

Op mijn 40e ben ik in verband met pijn aan mijn heup en mank lopen aangemoedigd om iets aan mijn passiviteit te doen. Ik ben gestopt met blowen en ben naar de huisarts gegaan om te achterhalen waar de pijn vandaan komt. Uiteindelijk bleek dat ik artrose heb en ik kreeg meteen twee heupprotheses.

Ik was passief voordat ik artrose kreeg door het blowen en het werd alleen maar erger omdat ik pijn had.

Ik ben nu 8 jaar gestopt!

Mijn angsten zijn verdwenen, mijn sombere gevoel komt nu veel minder voor en is meer een ‘winterdepressie’ geworden. Ik ben nu actief en ik ben ook nog eens gestopt met roken, iets wat ik moeilijker vond dan stoppen met blowen.

Familie ziet mij nu vaker, het schijnt dat ze erg last hadden van mijn blowen-gedrag, ik was vaak onbereikbaar.

Ik ben voornamelijk blij dat ik van mijn angsten af ben maar ik geef toe dat ik elk jaar een zwam moment heb en verlang ik nog naar een lange joint waarbij ik in adem en het inhoud tot ik adem tekort kom. Ik had nooit gedacht dat blowen zo verslavend zou zijn. Ik heb spijt dat ik in die tijd nederwiet rookte die zo sterk is dat het eigenlijk geen softdrugs is.

Vicky


Ben jij verslaafd aan cannabis?

Er is hulp! Ook softdrugs kan erg verslavend zijn. Doorbreek die cirkel en neem contact op.
Lees meer over een cannabisverslaving.

Neem contact met ons op via:
020 – 45 00 112
info@geduldinterventies.nl
Of vul onze intakeformulier in.

Wist je dat wij nu ook online behandelingen voor verslaving bieden? Via eHealth kun je vanuit huis op jouw laptop, tablet of zelfs smartphone een intensieve behandelingen volgen. Neem contact met ons op of dit voor jou geschikt is. Ook deze behandeling wordt vergoed door de zorgverzekering!
Lees meer over onze online behandeling voor verslaving.

 

Verslaafden aan het woord

Wij helpen!

Ook jij kan in herstel

Vorige
Ik had nooit gedacht dat blowen zo verslavend zou zijn
Volgende
Verslavingsdeskundige Jim Geduld: ‘Dry January vind ik één grote poppenkast’

Belangrijk bericht!

Helaas kunnen wij door omstandigheden jouw hulpvraag niet meer zelf in behandeling nemen.

Wij zullen jouw hulpvraag doorzetten naar één van onze zorgcollega’s.

Zij zullen op zeer korte termijn contact met jou opnemen wanneer je onze voicemail inspreekt of een formulier op de website invult.