Het leven is weer leuk

Patrick van Willigen herstel van verslaving

Vandaag, 4 september is het precies 9 maanden geleden dat ik contact opnam met Geduld Interventies. Mijn leven was een puinhoop. Die dag, het was een donderdag veranderde mijn leven voorgoed. Niet dat ik nu precies 9 maanden nuchter ben want in de aanloop naar mijn behandeling bij Geduld Interventies in Broadway Lodge ben ik nog een aantal keren stomdronken geweest, met de nodige grammen coke en wiet  erbij.

Opgegroeid in Zoetermeer in een fijne familie, daar heeft het niet aan gelegen. Mijn jeugd is een aaneenschakeling geweest van basisscholen. Ik was een moeilijke leerling met leerproblemen, HSP, PTSS en ben licht autistisch aangelegd. Op mijn 12e, ik zat op Leerwegondersteunend onderwijs, daar ben ik 3 jaar seksueel misbruikt door de gymleraar, ik begon met blowen. Op mijn 14e  pleegde mijn beste vriend zelfmoord waar ik bij was. Een kogel door zijn hoofd. Ik begon coke te gebruiken. Geld voor drugs, ik jatte het altijd van mijn ouders. Later ben ik drugs gaan dealen om mijn eigen verslaving te kunnen bekostigen. En zo veranderde er eigenlijk jarenlang weinig. Toen ik 20 jaar was ben ik door diagnoses van psychiaters en psychologen in een VG-instelling (verstandelijk gehandicapten) beland. Ik voelde me daar niet thuis, was te slim en vond geen aansluiting. Zo ging ik door met dealen van drugs en hield mijn verslaving in stand. Had enorme schuldgevoelens met betrekking tot het seksueel misbruik en vond ook dat het mijn schuld was dat mijn vriend destijds koos voor zelfmoord. Deed aan zelfmutulatie, had een laag zelfbeeld, een leeg gevoel.

Die donderdag 4 januari 2018 kwam mijn vader aan met de website van Geduld Interventies.  Het was denk ik het juiste moment. Ik mailde en kreeg al snel een mail terug en later op de dag een telefonisch gesprek. Ik kreeg meteen een goed gevoel. De intake was de volgende dag al. 2 weken later zat ik in het vliegtuig naar de afkickkliniek Broadway Lodge. De eerste week vond ik echt waardeloos. Maar daarna opende ik tijdens therapieën en groepssessies. Ik begon me beter te voelen, had aansluiting in de groep en kreeg begrip. Er werd naar me geluisterd. Bij terugkomst uit Engeland heb ik het best zwaar gehad. Heb in 3 safehouses gezeten. Het is een lange weg geweest maar heb vorige week de sleutels van mijn eerste EIGEN huurappartement gekregen. Heb een scooter. Weet je hoe vrij ik me voel. Ik taan niet meer naar alcohol, eerlijk gezegd soms wel nog naar een jointje maar dat onderdruk ik met gemak. Ik ben weer gelukkig sinds een lange tijd. Het leven is weer Leuk!!!

Mijn grote dank gaat uit naar Jim, zijn medisch team, Broadway Lodge en uiteraard mijn familie. Als ik jullie toch niet had gehad…

Patrick van Willigen. 31 jaar

 

 

 

Artikelen over Alcohol en Verslaving Artikelen over Cannabis / Wiet / Hasj Artikelen over Drugs en Verslaving Artikelen over Familie & Naasten van Verslaafden Verslaafden aan het woord

Wij helpen!

Ook jij kan in herstel

Vorige
Verslaving op de werkvloer. Wat kun je doen?
Volgende
Verslavingsgedrag; waarom liegen en manipuleren verslaafden?

Belangrijk bericht!

Helaas kunnen wij door omstandigheden jouw hulpvraag niet meer zelf in behandeling nemen.

Wij zullen jouw hulpvraag doorzetten naar één van onze zorgcollega’s.

Zij zullen op zeer korte termijn contact met jou opnemen wanneer je onze voicemail inspreekt of een formulier op de website invult.