Kun je alleen afkicken van drugs?

Op zich kan dat. Maar zonder begeleiding is dat ontzettend moeilijk. Een verslaving neemt de volledige controle over je. De drang is soms te groot, de ontwenningsverschijnselen te heftig. Het niet kunnen stoppen heeft niets te maken met te weinig wilskracht. Verslaving is een ziekte. En als je ziek bent, heb je professionele hulp nodig te herstellen. En plotseling stoppen kan bij sommige drugsverslavingen zelfs gevaarlijk zijn! Er is dan echt medische begeleiding nodig.

Als je licht verslaafd bent, weinig ontwenningsverschijnselen ervaart en veel steun krijgt van jouw omgeving, dan is het zeker mogelijk zelfstandig te stoppen. Maar dit zijn zeer zeldzame gevallen. Je hoeft je nergens voor te schamen als je het niet alleen kunt. Verslaving is een serieuze ziekte. Behandeling met medische en psychologische begeleiding is vaak nodig om succesvol clean te worden. En goede nazorg om ook clean te blijven.

Lees meer over onze behandeling voor de ziekte van verslaving.

Wil jij of denk jij zelfstandig te kunnen stoppen met drugs? Ga wel altijd eerst even langs je huisarts om dit te overleggen.

Bel of e-mail ons voor hulp bij verslaving:
020 – 45 00 112
info@geduldinterventies.nl

GEEN wachttijden
Persoonlijk & effectief
Uitstekende nazorg
Familie begeleiding
Wij gaan jou helpen!