Kan ik zelf stoppen met drinken?

Dat hangt er vanaf hoe erg je verslaafd bent aan alcohol. Als je geen verslaving hebt of minimale ontwenningsverschijnselen ervaart als je niet drinkt, kun je gerust zelf stoppen met alcohol. Maar als je wel verslaafd bent aan alcohol of zelfs zware alcoholist bent, kan zelfstandig afkicken zonder professionele begeleiding gevaarlijk zijn! De ontwenningsverschijnselen kunnen zeer heftig ervaren worden. Niet alleen lichamelijk maar ook psychisch heb je medische steun nodig.

Als je verslaafd bent aan alcohol is het altijd verstandig eerst langs jouw huisarts te gaan en aan te geven dat je graag met alcohol wilt stoppen. Jouw huisarts kan dan met jou de mogelijke behandelingen bespreken. Indien begeleiding gewenst is, kan jouw huisarts je doorverwijzen naar ons. Wij helpen je dan met het stoppen met alcohol. Wanneer je ernstig verslaafd bent, kan dit zelfs met medicatie ondersteund worden.

Zelf stoppen met drinken kan erg moeilijk zijn. Alcohol is een harddrug maar legaal en vrij verkrijgbaar. In onze cultuur wordt alcohol veel gedronken. Bij het proosten, vieren, voor ontspanning, gezelligheid of bij het eten. Alcohol compleet vermijden is dus erg moeilijk en dat maakt het stoppen met drinken lastig. Maar zeker niet onmogelijk. Wij helpen je hier graag mee.

Lees meer over alcoholverslaving.

Bel of e-mail ons voor hulp bij verslaving:
020 – 45 00 112
info@geduldinterventies.nl

GEEN wachttijden
Persoonlijk & effectief
Uitstekende nazorg
Familie begeleiding
Wij gaan jou helpen!