Hoe werkt een interventie?

Een interventie is een confronterende gesprek met de verslaafde waarbij hulp wordt aangeboden.

Misschien heb je het TV programma Verslaafd! op RTL 4 eens gezien. De eerste seizoenen werkte Jim Geduld mee en voerde de interventies uit. Je kan enkele afleveringen hier terugkijken: https://www.rtlxl.nl/programma/verslaafd/

Gesprek met de aanvrager en naasten

Wanneer je een interventie aanvraagt voor een dierbare, zullen wij je uitnodigen voor een gesprek. We betrekken het hele gezin en/of familie erbij. We bespreken de verslaving van de verslaafde en bereiden de interventie voor.

Interventie plan

Na onze meeting wordt een plan voorgesteld. Jullie bereiden brieven voor. We spreken een tijdstip en de locatie af waar we de verslaafde confronteren.

Interventie dag

We komen eerst samen en gaan gezamenlijk naar de locatie waar wij de verslaafde gaan confronteren. Dit is vaak bij hem/haar thuis. De interventie start met de interventionist. Daarna lezen jullie brieven voor. Er wordt direct hulp geboden. De verslaafde maakt een keuze de hulp aan te nemen of af te wijzen. Vaak wordt hulp geaccepteerd en gaat de verslaafde direct in behandeling.

Het komt ook voor dat de verslaafde toch hulp afwijst. Ieder mens is anders en elk mens heeft het recht zelf een keuze te maken die je als naaste moet accepteren. Er zitten dan wel consequenties aan vast voor de verslaafde.

Vragen? Wij helpen je graag verder

Wij kunnen ons voorstellen dat je nog veel vragen hebt. Neem gerust contact met ons op.
020 – 45 00 112 of e-mail: info@geduldinterventies.nl

Maak een afspraak en wij vertellen graag meer.
Op onze pagina over interventie kun je ook meer lezen.

GEEN wachttijden
Persoonlijk & effectief
Uitstekende nazorg
Familie begeleiding
Wij gaan jou helpen!