Hoe werkt een behandeling aan drugsverslaving?

Als je contact met ons opneemt en graag bij ons in behandeling wil, dan vragen we je langs jouw huisarts te gaan voor een verwijsbrief. Hiermee kunnen we je in behandeling nemen en wordt de zorg vergoed door jouw zorgverzekering (er zijn een paar zorgverzekeraars waarbij dit niet het geval is. Je wordt daarover vooraf door ons geïnformeerd).
Lees hier meer over de kosten & vergoedingen van onze verslavingszorg.

Onze wachttijden zijn zeer kort! Als je ons belt, kun je meestal dezelfde week of de week erna al langskomen voor een eerste intakegesprek.

Bij een drugsverslaving is mogelijk eerst een detoxificatie nodig. Dit houdt in dat we jouw lichaam gaan ontwennen van de drugs die je gebruikt. Soms is medicatie nodig om de ontwenningsverschijnselen te verminderen. Dit is afhankelijk van jouw drugsverslaving. Kort erna volgt jouw ambulante behandeling.

De behandeling bestaat inhoudelijk uit een combinatie van het 12-stappen model, CGT (cognitieve gedragstherapie), ACT (acceptance and commitment therapy) en motiverende gespreksvoering. De behandeling bestaat uit groeps- en individuele gesprekken.

Na een succesvolle behandeling volgt een intensief nazorgtraject waarbij je gedurende enkele weken wordt begeleid en extra ondersteuning krijgt. Verslaving is de ziekte van de terugval, dus dat willen wij voorkomen.

 

Bel of e-mail ons voor hulp bij verslaving:
020 – 45 00 112
info@geduldinterventies.nl

GEEN wachttijden
Persoonlijk & effectief
Uitstekende nazorg
Familie begeleiding
Wij gaan jou helpen!