Als je verslaafd bent aan drugs, word je dan sneller verslaafd aan drank of andere middelen?

Ja. Als je verslaafd bent, maakt het eigenlijk niet uit welk middel je gebruikt, je raakt makkelijk verslaafd aan iets anders. Dit heeft te maken met de veranderingen die in je hersenen plaats hebben gevonden. Die veranderingen zijn onomkeerbaar en gelden voor alle verslavende middelen.

Maar ook jou gedragsverandering en houding tegenover drank en drugs hebben invloed. De stap van XTC naar bijvoorbeeld cocaïne is een stuk lager dan wanneer je nooit iets hebt gebruikt. Sommige drugs worden ook vaak samen gebruikt. Drank en cocaïne is bijvoorbeeld een populaire combinatie. Door de cocaïne kan je meer drinken en de coke heft de effecten van alcohol deels op. Alleen de schadelijke effecten van alcohol uiteraard niet. Je voelt je alleen minder dronken maar bent dat nog wel.

Als je behandeld wordt voor een verslaving aan een bepaald middel, kun je geen overstap maken naar andere middelen. De kans is zeer groot dat je daar dan ook verslaafd aan raakt. Verslaving is niet te genezen. Het is een ongeneeslijke ziekte. Wel kun je blijvend ‘clean’ worden. Je gebruikt niet meer.

Wij geloven in volledige abstinentie. Dat houdt in dat je na je behandeling echt niets gebruikt wat verslavend is. Zelfs bepaalde medicatie wordt afgeraden. Dit betekent dus echt geen drank of drugs meer. Ook niet alleen in het weekend. Ook niet een keer 1 glaasje. Dit kan voor een verslaafde als een hele grote stap voelen. “Nooit meer…” Daarom zeggen we “vandaag niet”. En leef je van dag tot dag. Wij leren je weer gelukkig en gezond te worden, zonder allerlei middelen. Het leven is veel leuker zonder. Je krijgt ook na je behandeling intensieve nazorg. Wij helpen je echt. Lees meer over onze behandelingen voor verslaving.

Bel of e-mail ons:
020 – 45 00 112
info@geduldinterventies.nl

GEEN wachttijden
Persoonlijk & effectief
Uitstekende nazorg
Familie begeleiding
Wij gaan jou helpen!