Familie alcoholverslaafde

Ben je familie, partner of ouder van een alcoholverslaafde? Dan heeft dit onomstotelijk ook invloed op jouw leven. Er ontstaan vervelende situaties als; leugens, ruzies, stiekem drinken, teleurstelling, spijt en nog wel 100 andere omstandigeheden die alcoholisme veroorzaken.

Zonder dat je het in de gaten hebt gehad, is het “sociale drinken van jouw naaste overgegeaan in een “moeten drinken”. De gevolgen zijn vaak desastreus omdat de fles zo ongeveer de belangrijkste vriend geworden is van de alcoholverslaafde.

Hoe eerder professionele hulp wordt gezocht én aanvaard bij een alcoholverslaving, hoe groter de kans dat de lichamelijke en psychische schade wordt beperkt en hoe groter de kans is om het proces een halt toe te roepen.

Wij vinden het van groot belang om de directe naasten te betrekken bij de behandeling van een cliënt.

Tijdens familieavonden en individuele gesprekken helpen we familie, partners of vrienden om o.a. de verslaving en de effecten hiervan beter te begrijpen. Het gaat erom vastzittende patronen in de omgang met elkaar te doorbreken en de betekenis die aan elkaars gedrag wordt gegeven te onderzoeken en de wederkerigheid en de verschillen beter te leren herkennen, begrijpen, verdragen en bijstellen. Dat is niet altijd eenvoudig: immers ieder mens vindt zijn eigen gedrag het meest logisch en heeft de drang niet zichzelf maar de ander te willen veranderen.

Deze vorm van therapie heeft als doel het ondersteunen in het doorbreken van ongezonde patronen en het creëren van gezonde relaties. We gaan niet op zoek naar oorzaken, fouten of schuldigen.

Relatie- en systeemtherapie worden vaak vergoed vanuit de basisverzekering als bij een van de partners of gezinsleden sprake is van psychiatrische problematiek. Er wordt dan voorlichting gegeven over de problematiek van de aangemelde persoon en hoe hiermee om te gaan.

Geduld Interventies helpt mensen en hum omgeving bij alcoholverslaving. Neem contact op!

 

 

 

 

 

Artikelen over Alcohol en Verslaving Artikelen over Familie & Naasten van Verslaafden

Wij helpen!

Ook jij kan in herstel

Vorige
Broadway Lodge
Volgende
Korsakov