De kinderen van verslaafde ouders

Kinderen van verslaafde ouders, ook wel KVO genoemd:

Ben jij verslaafd en heb je kinderen? Je bent niet de enige! Iedereen kan psychische/verslavings problemen krijgen, ook ouders.  Ongeveer 577.000 Nederlandse kinderen onder de 18 jaar hebben een ouder met een psychische aandoening of verslaving. Deze kinderen lopen een aanzienlijk risico om zelf ook zulk soort problemen te krijgen. Opgroeien met een vader of moeder die verslavingsproblemen heeft, is niet makkelijk. Om jou en jouw kind te helpen, is er een richtlijn ontwikkeld. In deze richtlijn (die de Richtlijn KOPP wordt genoemd) staat wat hulpverleners in de jeugdhulp voor jou en jouw kind kunnen betekenen. Lees  meer op de website van KOPPKVO

Daarnaast is het heel belangrijk dat je hulp zoekt en in behandeling gaat voor jouw verslaving. Geduld Interventies GGZ helpt mensen met een verslaving weer een leven op te bouwen. Dat zal niet zonder slag of stoot gaan.  Het erkennen van je verslaving is een belangrijke stap in het proces. Vervolgens gaan we samen met jou en je familie een traject in waarbij je intensieve begeleiding krijgt om van je verslaving af te komen. Je zal een interne therapie van circa 6 weken volgen in onze kliniek. Deze therapie bestaat uit meerdere groepssessies per dag en bijna dagelijkse individuele therapie. Nazorg duurt minimaal 12 weken. Dan werk je aan je herstel terwijl je gewoon weer thuis woont of in een zogenaamd safehouse verblijft. Nazorg bestaat uit individuele gesprekken en wekelijkse groepssessies. Onderwerpen die tijdens de groepssessies in je nazorgtraject aan bod komen zijn onder andere: sociale contacten, werk en/of studie, financiën, emoties en relaties.

 

Sterke punten van Geduld Interventies GGZ:

  • Korte wachttijden. Snel een afspraak
  • Afkicken alcohol. Stop vandaag met onze hulp
  • Persoonlijk advies van Jim Geduld en zijn medisch team
  • Vaste samenwerking met kliniek in Engeland, Portugal en Zuid-Afrika
  • Kleinschalig en op maat
  • Vergoeding zorgverzekering
  • Lage drop-out
  • Intensieve (na)begeleiding voor verslaafde & familie/naasten

Ieder mens is anders en ieder mens zal op een andere manier aan zijn of haar herstel moeten werken, maar de belangrijkste boodschap is: Behandeling werkt. Wij helpen je van jouw verslaving af! Zet vandaag nog de 1e stap! Neem contact op of voor advies of meld je aan. Er zijn korte wachttijden voor opname in onze kliniek.

 

Wij hebben 10 tips voor ouders met een verslaving

1. Vertel wat er aan de hand is
Sommige kinderen voelen zich meer op hun gemak bij een gesprekje tijdens de afwas of op de rand van het bed.

2. Wees eerlijk in je uitleg
Vraag af en toe of het kind begrijpt wat je hebt verteld. Als je kind vragen heeft waarop je geen antwoord hebt kun je gewoon zeggen: ‘Ik weet het niet’.

3. Luister naar je kind
Praten met je kind is vooral luisteren naar je kind.

4. Kijk naar je kind
Kinderen laten vaak aan hun gedrag weten hoe het met hun gaat. Weer in bed plassen of spijbelen zijn duidelijke signalen.  Je kunt ook aan de leerkracht of een vriendin vragen of zij iets opmerken.

5. Een vaste gang van zaken
Als er problemen zijn in het gezin, geeft het kinderen een vertrouwd gevoel als sommige dingen gewoon doorgaan, zoals school, huiswerk, sportclub.

6. Betrek er anderen bij
Je hoeft niet alles alleen te doen. Schakel anderen in: familieleden, buren, een leerkracht, andere ouders.

7. Laat de school iets weten
Als de leerkracht weet wat er aan de hand is, kan hij of zij jouw kind beter opvangen.

8. Een vertrouwenspersoon voor je kind
Soms willen kinderen met een andere vertrouwenspersoon dan jezelf praten over de situatie. Laat je kind weten dat je dat goed vindt en dat het geen ‘roddelen’ is.

9. Preventief aanbod voor kinderen
Praten met andere kinderen die hetzelfde hebben meegemaakt lucht vaak op. Je  huisarts of een hulpverlener kan je meer informatie geven.

10. Het allerbelangrijkste: die knipoog en die knuffel
Welke problemen er ook zijn, voor jouw kind is één ding het belangrijkste: dat je van hem of haar houdt. Dit kun je jouw kind duidelijk maken, iedere dag opnieuw.

Geen wachttijd voor een intake afspraak

Meld je hier aan OF BEL 020-4500112
Call Now Button