Ben ik verslaafd?

Wie in de afgelopen twaalf maanden drie of meer keer het onderstaande heeft gevoeld of meegemaakt, wordt gezien als verslaafd.

  • Heb je steeds meer drank/drugs nodig voor hetzelfde effect?
  • Gebruik je het middel vaker of langer dan je je hebt voorgenomen?
  • Krijg je bij minderen of stoppen last van ontwenningsverschijnselen (nervositeit, irritatie)?
  • Spendeer je veel tijd en energie om aan het middel te komen?
  • Ga je door met het gebruik ondanks negatieve consequenties?

Ben jij verslaafd en wil je er wat aan doen? Geduld Interventies helpt mensen met een verslaving weer een leven op te bouwen. Dat zal niet zonder slag of stoot gaan.  Het erkennen van je verslaving is een belangrijke stap in het proces. Vervolgens gaan we samen met jou en je familie een traject in waarbij je intensieve begeleiding krijgt om van je verslaving af te kicken. Je zal een interne therapie van circa 7 weken volgen in onze kliniek, Broadway Lodge in Engeland. De therapie bestaat uit meerdere groepssessies per dag en bijna dagelijkse individuele therapie. Nazorg duurt minimaal 16 weken. Dan werk je aan je herstel terwijl je gewoon weer thuis woont of in een zogenaamd safehouse verblijft. Nazorg bestaat uit individuele gesprekken en wekelijkse groepssessies. Onderwerpen die tijdens de groepssessies in je nazorgtraject aan bod komen zijn onder andere: sociale contacten, werk en/of studie, financiën, emoties en relatie.

Wij vinden het van groot belang om ook je directe naasten te betrekken bij de behandeling. Zij hebben vaak veel vragen over verslaving en de werking hiervan.

Tijdens familieavonden en individuele gesprekken helpen we familie, partners of vrienden om o.a. de verslaving en de effecten hiervan beter te begrijpen. Deze therapie heeft als doel het ondersteunen in het doorbreken van ongezonde patronen en het creëren van gezonde relaties.

Neem contact op als je van je verslaving af wil. Wij hebben geen wachttijden en onze behandelingen worden volledig vergoed door de zorgverzekering

 

Artikelen over Alcohol en Verslaving Artikelen over Drugs en Verslaving

Wij helpen!

Ook jij kan in herstel

Vorige
Mijn partner is alcoholist
Volgende
Autobiografie Katey Sagal