Behandeling wietverslaving

Stoppen met blowen

Rook je veel wiet? De dag begint met een joint en vlak voordat je gaat slapen, druk je de laatste uit. Elke dag weer, nu al jaren achtereen? Ben je het zat, neem je je voor te minderen maar lukt dat niet?  Een behandeling voor wietverslaving is dan noodzakelijk.  Van alle drugs wordt cannabis (wiet en hasj) het meest gebruikt, vooral door jongeren en jongvolwassenen. Cannabis staat op twee in de lijst van middelen die jongeren het meest gebruiken (na alcohol), maar in de zorg staat cannabisverslaving op één. Toch raakt niet elke stevige blower in de problemen. De een is verslavings-gevoeliger dan de andere. Uit onderzoeken blijkt dat één op de tien cannabisgebruikers verslaafd raakt. Die kans is zelfs één op zes wanneer hij of zij als tiener begon met blowen. Jongeren zijn dus kwetsbaarder dan ouderen.

De psychische afhankelijkheid van cannabis is voor iedereen anders. Afkicken van cannabis is nodig als je enorm verlangt naar de drug. Je kan je eigenlijk niet meer goed voelen zonder wiet of hasj.  Je wil steeds weer die roes ervaren, niets anders telt nog. Waar de fysieke klachten na het stoppen, meestal relatief snel verdwijnen, is het veel moeilijker om te weerstaan aan het verlangen naar cannabis. Wist je dat veel blowen de kans op depressie, psychose en andere bipolaire stoornissen toeneemt.

 

Behandeling cannabisverslaving

Geduld Interventies helpt mensen af te kicken van wiet en weer een leven op te bouwen. Dat zal niet zonder slag of stoot gaan.  Het erkennen van je wietverslaving is een belangrijke stap in het proces. Vervolgens gaan we samen met jou en je familie een traject in waarbij je intensieve begeleiding krijgt om van de wiet af te kicken. Je zal een interne therapie van circa 6 weken volgen in onze vaste partnerkliniek,Villa Ramadas in Portugal. De therapie bestaat uit meerdere groepssessies per dag en bijna dagelijkse individuele therapie. Nazorg duurt minimaal 12 weken. Dan werk je aan je herstel terwijl je gewoon weer thuis woont of in een zogenaamd safehouse verblijft. Nazorg bestaat uit individuele gesprekken en wekelijkse groepssessies. Onderwerpen die tijdens de groepssessies in je nazorgtraject aan bod komen zijn onder andere: sociale contacten, werk en/of studie, financiën, emoties en relaties

Familie, vrienden en naasten

Wij vinden het van groot belang om ook je directe naasten te betrekken bij de behandeling. Zij hebben vaak veel vragen over verslaving en de werking hiervan.

Met individuele gesprekken helpen we familie, partners of vrienden om o.a. de verslaving en de effecten hiervan beter te begrijpen. Deze gesprekken hebben als doel het ondersteunen in het doorbreken van ongezonde patronen en het creëren van gezonde relaties.

Onze behandelingen zijn heel intensief en op maat en daardoor zeer effectief. Het terugval percentage blijft hierdoor laag. De zorgverzekering vergoedt onze behandelingen.

Sterke punten van Geduld Interventies GGZ:

  • Cliënten waarderen onze behandeling met een 8.7
  • Korte wachttijden. Snel een afspraak
  • Afkicken alcohol. Stop vandaag met onze hulp
  • Persoonlijk advies van Jim Geduld en zijn medisch team
  • Vaste samenwerking met kliniek in Portugal
  • Kleinschalig en op maat
  • Vergoeding zorgverzekering
  • Lage drop-out
  • Intensieve (na)begeleiding voor verslaafde & familie/naasten

KOSTEN?
Voor de zorg van Geduld Interventies GGZ ben je wettelijk verzekerd via de verplichte
Basisverzekering (let op: het eigen risico kan belast worden door de zorgverzekeraar). De behandeling wordt volledig vergoed. Ticket, borg en zakgeld zijn voor eigen rekening

Behandeling om te stoppen met blowen

Ieder mens is anders en ieder mens zal op een andere manier aan zijn of haar herstel moeten werken, maar de belangrijkste boodschap is: behandeling werkt. Wij helpen je van je wietverslaving af! Zet vandaag nog de 1e stap! Neem contact op of voor advies of meld je aan. Er zijn korte wachttijden voor opname in onze kliniek.

Bel: +31 (0)20 4500112 of vraag om informatie via ons contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact op

Geen wachttijd voor een intake afspraak

Meld je hier aan OF BEL 020-4500112
Call Now Button