Zelfhulpgroepen voor verslaving

Geduld Interventies adviseert alle cliënten na de behandeling in de afkickkliniek, ons nazorgtraject van 16 weken te volgen. Daarnaast raden we je sterk aan 3 tot 4 keer per week een zelfhulpgroep te bezoeken om terugval tot een minimum te beperken. Stay clean is het motto!

Een zelfhulpgroep bestaat uit een groep mensen die een bepaald probleem of een bepaalde ervaring gemeen hebben. Dat houdt in dat je in een zelfhulpgroep voor verslaving mensen zult ontmoeten die uit eigen ervaring weten wat het is om verslaafd te zijn. Zij hebben er immers ook mee te kampen of te kampen gehad. Zelfhulpgroepen worden geleid door en voor de leden.

In de zelfhulpgroepen kun je iemand vragen je sponsor te worden. Een sponsor is een herstellende verslaafde die al verder in het 12-stappenprogramma is dan jijzelf. Bij hem of haar kun je terecht met problemen die misschien te persoonlijk zijn om met de groep te delen. Nog belangrijker is dat een sponsor je helpt met het doorlopen van de 12 stappen.

Welke verslavings zelfhulpgroepen zijn er?

Er zijn verschillende zelfhulpgroepen voor verslaafden in herstel. Voor de verslaafde zelf maar ook voor de directe omgeving van verslaafde mensen zoals ouders, partners, familieleden en vrienden. Bekende voorbeelden van 12-stappenzelfhulpgroepen zijn de Anonieme Alcoholisten (AA) en Anonieme Verslaafden (NA).

Hieronder vind je een lijst met zelfhulpgroepen in Nederland:

Geduld Interventies moraliseert en (ver-)oordeelt niet en heeft respect voor verschillende leefstijlen en culturen. Ieder mens is anders en ieder mens zal op een andere manier aan zijn of haar herstel moeten werken, maar de belangrijkste boodschap is: Behandeling werkt! Wij hechten veel waarde aan de nazorg en zelfhulpgroepen en stellen het ons als doel jou optimaal te begeleiden en te ondersteunen. En natuurlijk ook jouw naaste omgeving.

Wij helpen je van je verslaving af!

Zet vandaag nog de 1e stap en neem contact op of voor advies of meld je aan. Er zijn korte wachttijden voor behandeling.

Heb je vragen?
Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Neem gerust geheel vrijblijvend contact op. Wij helpen je graag verder. Of bel ons: 020 - 45 00 112

Belangrijk bericht!

Helaas kunnen wij door omstandigheden jouw hulpvraag niet meer zelf in behandeling nemen.

Wij zullen jouw hulpvraag doorzetten naar één van onze zorgcollega’s.

Zij zullen op zeer korte termijn contact met jou opnemen wanneer je onze voicemail inspreekt of een formulier op de website invult.