Afkicken in een kliniek

Indien tijdens de intakeprocedure blijkt dat afkicken in een kliniek noodzakelijk is, dan bestaat er de mogelijkheid tot opname in een kliniek waarmee wij een vast samenwerkingsverband hebben. Hier zal jij onder begeleiding aan jouw verslavingsprobleem werken. Tijdens een 6 weken durende behandeling leer je nee te zeggen tegen alcohol en drugs.

Het behandelteam bestaat uitsluitend uit specialisten. Hiernaast worden ter ondersteuning opgeleide ervaringsdeskundigen ingezet. Cliënten geven aan zich mede hierdoor begrepen en op hun gemak te voelen. Je volgt een zeer intensief traject, bestaande uit meerdere groepssessies per dag en bijna dagelijkse individuele therapie.

Onze unieke evidence-based-behandeling bestaat onder andere uit:

  • psychotherapie (o.a. cognitieve gedragstherapie)
  • schematherapie
  • psycho-educatie
  • terugvalpreventie
  • mindfulness
  • muziek- en creatieve expressietherapie
  • systeemtherapie

De theorie van het 12 stappen model is geïntegreerd in onze therapieën, wij maken tevens gebruik van E-Health (online hulp). Ook volg je een programma met wekelijkse psychomotorische c.q. lichaams- en bewegingsgerichte werkvormen en oefeningen.

Kliniekopname in het kort

1. Detoxopname

Je start de behandeling met het ongiften van je lichaam. Het ontwennen van een verslaving heet in medische termen detoxiferen. Dit gebeurt in Nederland.

2. Behandeling verslaving

Op de behandelafdeling van de kliniek wordt een dagelijks dagprogramma gevolgd met onderdelen als een leefstijl- en emotieregulatie-training. Steeds in een groep van 6 tot 12 personen. De basis van het behandelprogramma is cognitieve gedragstherapie. Indien nodig krijg je ondersteunende medicijnen die helpen om een terugval te voorkomen. De voortgang van de behandeling wordt met hoofdbehandelaar besproken tijdens individuele gesprekken. Zo nodig wordt de hulp ingeroepen van een Nederlandse Psychiater of GGZ Psycholoog. Dit team is gespecialiseerd in de behandeling van psychische klachten bij verslavingsproblemen. Een maatschappelijk werker is in de kliniek aanwezig om te helpen bij het op orde krijgen van bijvoorbeeld financiën, dagbesteding of werk.

3. Na de behandeling

Na het afronden van de behandeling adviseren wij wekelijks mee te doen met een nazorggroep. Nazorg duurt minimaal 12 weken. Dit helpt om vast te houden wat je tijdens de opname hebt geleerd. Het stoppen met drank en drugs wordt vaak niet als het moeilijkst ervaren. Het op lange termijn volhouden is de grootste uitdaging. Nazorg helpt je het vroegtijdig inzien van risicovolle situaties.

Voor wie is de klinische behandeling?

Mensen met ernstige verslavingsproblemen die daarnaast kampen met andere problemen. Meestal zijn eerder pogingen gedaan om het middelengebruik te veranderen, maar was de hulp daarbij niet intensief genoeg.

Ieder mens is anders en ieder mens zal op een andere manier aan zijn of haar herstel moeten werken, maar de belangrijkste boodschap is: Behandeling werkt!

Wij helpen je afkicken van jouw verslaving!

Zet vandaag nog de 1e stap en neem contact op of voor advies of meld je aan. Er zijn korte wachttijden voor behandeling.

Heb je vragen?
Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Neem gerust geheel vrijblijvend contact op. Wij helpen je graag verder. Of bel ons: 020 - 45 00 112

Wij helpen je afkicken

Wil jij stoppen met drinken, drugs of gokken? Of is een naaste verslaafd? Wij helpen. Onze zorg wordt vergoed!  Bel: 020 - 45 00 112 of vraag direct hulp via de intakeformulier

Belangrijk bericht!

Helaas kunnen wij door omstandigheden jouw hulpvraag niet meer zelf in behandeling nemen.

Wij zullen jouw hulpvraag doorzetten naar één van onze zorgcollega’s.

Zij zullen op zeer korte termijn contact met jou opnemen wanneer je onze voicemail inspreekt of een formulier op de website invult.