Detox

Detoxificatie betekent: het ontgiften van jouw lichaam van drugs, alcohol en/of medicijnen. Het is bij sommige verslavingen gevaarlijk plotseling zelfstandig te stoppen en is het noodzakelijk onder begeleiding en eventueel met medicatie af te kicken voordat de behandeling kan starten.

Voordat wij een klinische – en/of ambulante behandeling kunnen aanbieden, moet je lichaam geheel vrij zijn van alcohol en/of middelen. Het kan dus nodig zijn dat je lichaam eerst moet ontgiften van alcohol, medicijnen of drugs. De detox kan 1 tot maximaal 3 weken duren, afhankelijk van het middel. Een deskundig medisch team van verslavingsartsen en specialistische verpleegkundigen staan 24 uur per dag klaar om je hierbij te ondersteunen. Indien nodig kan de arts medicatie toepassen om onthoudingsverschijnselen tot een minimum te beperken.

De klinische detox opname vindt plaats in onze vaste partnerkliniek.

Mogelijke ontwenningsverschijnselen tijdens het afkicken:

  • Spierpijn
  • Slapeloosheid
  • Hoofdpijn
  • Verstoorde stofwisseling
  • Trillen
  • Zweten
  • Darmkrampen en diarree
  • Hartkloppingen
  • Vermoeidheid

Onze verslavingsarts zal helpen deze ontwenningsverschijnselen tot het minimum te beperken. Je wordt tijdens het gehele proces goed ondersteund en gesteund. De detox is de eerste stap tot herstel.

Opname detox-faciliteit

Of een klinische detox noodzakelijk is wordt bepaald aan de hand van een diagnose en somatisch onderzoek welke door onze psychiater en/of verslavingsarts wordt afgenomen. De mate en tijdsduur van verblijf in klinische detox is geheel afhankelijk van de zwaarte van je verslaving, het daarbij behorende (gecombineerde) gebruik van middelen en hoe lang je deze middelen onafgebroken hebt gebruikt. De opname tot de uiteindelijke klinische detoxificatie gebeurt meestal binnen 7 tot 10 dagen na diagnose en somatisch onderzoek.

Wij helpen je van je verslaving af!

Ieder mens is anders en ieder mens zal op een andere manier aan zijn of haar herstel moeten werken, maar de belangrijkste boodschap is: Behandeling werkt! 

Zet vandaag nog de 1e stap en neem contact op of voor advies of meld je aan. Er zijn korte wachttijden voor behandeling.

Heb je vragen?
Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Neem gerust geheel vrijblijvend contact op. Wij helpen je graag verder. Of bel ons: 020 - 45 00 112

Belangrijk bericht!

Helaas kunnen wij door omstandigheden jouw hulpvraag niet meer zelf in behandeling nemen.

Wij zullen jouw hulpvraag doorzetten naar één van onze zorgcollega’s.

Zij zullen op zeer korte termijn contact met jou opnemen wanneer je onze voicemail inspreekt of een formulier op de website invult.