Dagbehandeling

Wanneer je een dagbehandeling gaat volgen voor de ziekte verslaving, ga je elke middag naar huis (of safe house). Je verblijft dus niet in een kliniek. Jouw behandeling is overdag tijdens werktijden.

Soms is een opname in een kliniek niet noodzakelijk en zijn dagelijkse gesprekken voldoende om het doel, een leven zonder drank en drugs, te verwezenlijken. Tijdens deze behandeling kun je thuis blijven wonen of in één van de “safehouses” (begeleid en beschermd) waarmee wij samenwerken. Omdat de behandeling tijdens werktijden zijn, zul je niet tot zeer beperkt kunnen werken of studeren.

Let op!
Op dit moment bieden wij nog geen dagbehandelingen aan. Wij hopen in nabije toekomst dit weer te kunnen aanbieden.
Je kunt bij ons terecht voor een ambulante of klinische behandeling.

Overdag in behandeling voor verslaving

Een dagbehandeling is wat intensiever dan een ambulante behandeling. Er zijn niet veel klinieken die een dergelijke dagbehandeling bieden. Vaak wordt toch ambulant (deeltijd) of een kliniekopname geadviseerd. Soms is het ook echt verstandig, wanneer je een intensievere behandeling nodig hebt, in een kliniek te verblijven zodat alle verleidingen maar vooral ook afleidingen worden beperkt. Even uit "jouw omgeving" stappen geeft je de kans maximaal te werken aan jouw herstel. Wij zullen je eerlijk advies geven wat voor jou het beste is.

De behandeling vindt op gezette dagen plaats. Je volgt een intensief traject, bestaande uit groepssessies en individuele therapie. Onze unieke evidence based behandeling bestaat uit onder andere:

  • cognitieve gedragstherapie
  • schematherapie
  • psycho-educatie
  • systeemtherapie

De theorie van het 12 stappen model is geïntegreerd in onze therapieën. De verslavings behandelaars zijn ervaren therapeuten.

Ondersteuning voor familie

Verslaving is een psychosociale stoornis, die niet alleen impact heeft op het leven van jou, maar ook op de directe omgeving, zoals je familieleden. Bij Geduld Interventies GGZ besteden wij daarom ook aandacht aan de directe omgeving, om ook hen bij te staan in het herstelproces.

Tijdens de behandeling wordt de familie uitgenodigd voor een gezamenlijke sessie. Kijk op onze pagina voor familietherapie om meer te lezen over de vormen van ondersteuning die Geduld Interventies GGZ voor familieleden biedt.

Wij helpen je van je verslaving af!

Zet vandaag nog de 1e stap en neem contact op of voor advies of meld je aan. Er zijn korte wachttijden voor behandeling.

Heb je vragen?
Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Neem gerust geheel vrijblijvend contact op. Wij helpen je graag verder. Of bel ons: 020 - 45 00 112