Behandeling verslaving

Na jouw eerste intakegesprek ontvang je een advies voor welke behandeling het beste bij jou en jouw situatie past. Er zijn 2 verschillende behandelingswijzen, namelijk:

Ambulante (deeltijd) behandeling

Jouw behandeling voor verslaving kun je naast jouw werk of studie volgen. Je kunt tijdens jouw behandeling thuis blijven slapen en naar jouw werk gaan en/of studie blijven volgen. Of je verblijft in een zogenaamde 'safe house' waarmee wij samenwerken. Een ambulante behandeling kan ook gevolgd worden na een klinische behandeling.
Lees alles over de ambulante behandeling

Klinische opname

Je verblijft en volgt jouw behandeling in een kliniek gespecialiseerd in het behandelen van de ziekte verslaving. Dit kan in een kliniek in Nederland of het buitenland. Groot voordeel van een opname in een afkickkliniek is dat je veilig uit jouw omgeving bent, er geen verleidingen zijn te "gebruiken" en je fulltime werkt aan jouw herstel. De slagingspercentage is daarom ook erg hoog.
Lees alles over de klinische behandeling

Wij helpen je afkicken

Wil jij stoppen met drank, drugs of medicatie? Of is een naaste verslaafd? Wij helpen. Onze zorg wordt vergoed!  Bel: 020 - 45 00 112 of vraag direct hulp via de intakeformulier

Behandeltraject

Elk mens is anders en elke verslaving is anders. Maar over het algemeen volg je het volgende behandeltraject:

  1. Intakegesprek
  2. Detox (in sommige gevallen noodzakelijk!)
  3. Behandeling: klinische opname of ambulant.
  4. Nazorg
  5. Zelfhulpgroepen

Intakegesprek

Wanneer je ons belt of via deze website een intakegesprek aanvraagt, heb je eerst een vrijblijvend gesprek met ons. Jouw verslaving en jouw situatie wordt besproken. Na jouw gesprek volgt een advies en plan van aanpak. Wij zullen je de beste behandeling adviseren bij ons of één van onze partnerklinieken.
Vraag nu jouw eerste intakegesprek aan

Detox

Bij sommige verslavingen is een detox absoluut noodzakelijk. Dit is vaak bij een alcoholverslaving, GHB verslaving of bij sommige andere harddrugs en medicijnen. Een detox (ontgifting) duurt tussen de 1 tot 3 weken. Dit kan een heftige periode voor je zijn en daarom is van belang dat je begeleid wordt door ervaren artsen die het jou zo comfortabel kunnen maken.
Lees meer over de detox

Behandeling

Afhankelijk van het advies kun je na jouw eventuele detox een ambulante of klinische behandeling starten. Wij hebben zéér korte wachttijden dus je kan zeer snel beginnen aan jouw herstel. Wij werken alleen met professionele en ervaren artsen, therapeuten, psychologen en ervaringsdeskundigen. Ook werken wij zeer nauw samen met de beste klinieken in Nederland en het buitenland. Afkicken moet je zelf doen maar gelukkig niet alleen!
Lees meer over: ambulante behandeling of kliniek opname

Nazorg

Eenmaal 'clean' is het van belang dat je in herstel blijft en niet terugvalt. Zodra je klaar bent met jouw behandeling en weer terug bent, kunnen verleidingen op de loer liggen. Tijdens jouw behandeling wordt je hier goed op voorbereid maar een goede nazorgtraject zorgt voor de grootste slagingspercentage. Wij bieden je die nazorg.
Lees meer over de nazorg

Zelfhulpgroepen

Wij kennen hele goede zelfhulpgroepen waar je samen met goede support en 'sponsors' zelfstandig in herstel kunt blijven. De hulp en de middelen zijn er, dus maak hier dan ook gebruik van. In tijden dat het even moeilijk gaat, kun je altijd op hun hulp rekenen. Een fijn en veilig gevoel.
Bekijk de zelfhulpgroepen

Belangrijk bericht!

Helaas kunnen wij door omstandigheden jouw hulpvraag niet meer zelf in behandeling nemen.

Wij zullen jouw hulpvraag doorzetten naar één van onze zorgcollega’s.

Zij zullen op zeer korte termijn contact met jou opnemen wanneer je onze voicemail inspreekt of een formulier op de website invult.