Autobiografie Katey Sagal

Verslaving komt voor in alle lagen van de bevolking

Katey Sagal is een Amerikaans actrice en singer-songwriter. Ze is voornamelijk bekend door haar rollen in de televisieseries Married with Children (als Peggy Bundy). Deze week verschijnt haar autobiografie  In haar boek ‘Grace notes: my recollections’ vertelt de actrice voor het eerst dat ze vijftien jaar verslaafd is geweest aan onder andere pillen, coke en alcohol. Ze heeft hier nooit eerder zo uitgebreid over gesproken.

Zelf denkt de actrice dat haar verslavingen te maken hebben met het feit dat drugsgebruik genormaliseerd werd toen ze een kind was. Ze was bevriend met Judy Garlands dochter Lorna en schrijft hierover: ‘Lorna’s moeder had een hoop pillen op haar nachtkastje en sliep tot na het middaguur, net als mijn eigen moeder. Dus natuurlijk dacht ik dat iedere moeder pillen slikte.

Katey Sagal werd bekend toen ze de rol van Peggy Bundy in ‘Married with children’ kreeg. In latere jaren heeft ze de rol van Gemma Teller Morrow gespeeld in ‘Sons of Anarchy’ en hier onder andere een Golden Globe voor gewonnen. Haar autobiografie komt deze week uit.

Volgens bronnen is Sagal nu nuchter

Bronvermelding: Afkickwijzer

 

Artikelen over Drugs en Verslaving

Wij helpen!

Ook jij kan in herstel

Vorige
Ben ik verslaafd?
Volgende
Hoeveel alcohol is te veel