AMBULANTE DAGBEHANDELINGEN

Geduld Interventies GGZ biedt intensieve ambulante dagbehandelingen.
Voor deze mensen  is opname in een kliniek niet direct noodzakelijk of niet mogelijk. Wekelijkse gesprekken zijn voldoende om het doel, een leven zonder drank en drugs, te verwezenlijken. Tijdens deze behandeling kun je  thuis blijven wonen of in één van de “safehouses” (begeleid en beschermd wonen) waarmee wij samenwerken verblijven en indien mogelijk deels blijven werken en/of studeren. Hierdoor kan er tegelijkertijd gewerkt worden aan verslaving gerelateerde problemen en de mogelijke onderliggende problematiek.. De ambulante dagbehandeling kan dienen als primaire behandeling of als vervolg op klinische behandeling.

De dagbehandeling vindt op gezette tijden plaats. Je volgt een intensief traject, bestaande uit groepssessies en individuele therapie. Onze unieke evidence based behandeling bestaat uit onder andere ; cognitieve gedragstherapie, schematherapie, psycho-educatie, en systeemtherapie. De theorie van het 12 stappen model is geïntegreerd in onze therapieën. De ambulante behandelaars zijn ervaren therapeuten

Ondersteuning voor familie
Verslaving is een psychosociale stoornis, die niet alleen impact heeft op het leven van de patiënt, maar ook op de directe omgeving, zoals familieleden. Bij Geduld Interventies GGZ besteden we daarom ook aandacht aan de directe omgeving van de patiënt, om ook hen bij te staan in het herstelproces.

Tijdens de behandeling wordt de familie uitgenodigd voor een gezamenlijke sessie. Kijk op onze pagina voor familietherapie om meer te lezen over de vormen van ondersteuning die Geduld Interventies GGZ voor familieleden biedt.

Vergoeding
Voor een ambulante behandeling vraagt Geduld Interventies zelf geen zelfstandige financiële bijdrage. Voor de vergoeding van het ambulant traject met jouw specifieke verslaving bij jouw zorgverzekeraar kun je contact met ons opnemen.

Eigen risico
Voor alle specialistische geestelijke gezondheidszorg geldt een eigen risico vanuit de basisverzekering van minimaal €385,-. Deze kosten worden na afloop van behandeling in rekening gebracht door de zorgverzekeraar.

Het is van belang dat bij het eerste gesprek een verwijsbrief van de huisarts, een geldig legitimatiebewijs en een geldige zorgpas wordt meegenomen.

Aanmelden
Denk je dat een ambulante dagbehandeling voldoende is om van jouw verslaving af te komen? Geduld Interventies heeft geen tot zeer korte wachttijden. Je kan dus snel instromen. Voor meer informatie of aanmelden, bel tijdens kantooruren +31204500112 of mail ons via het contactformulier

Geduld Interventies biedt ook de mogelijkheid voor E-Health.

Geen wachttijd voor een intake afspraak

Meld je hier aan OF BEL 020-4500112
Call Now Button