ALCOHOLVERSLAVING

Hulp bij alcoholverslaving

Het drinken van alcohol is legaal en wordt sociaal geaccepteerd. Hierdoor wordt de afhankelijkheid van alcohol niet snel herkend en daardoor sterk onderschat. Alcohol is absoluut niet onschuldig en kan als drug bestempeld worden. Alcoholverslaving kan voor zowel lichaam als geest levensgevaarlijk zijn.

Bij veelvuldig alcoholmisbruik en dus alcoholverslaving kunnen o.a. de volgende problemen zich voordoen : beschadigingen aan de lever; leverziekten; alcoholhepatitis, levercirrose, pancreatitis, hepatitis B. Hart- en vaatziekten; hartinfarct, hartfalen, hartritmestoornissen, hoge bloeddruk. Kanker; leverkanker, darmkanker, borstkanker, mondholtekanker, slokdarmkanker. Hersenbeschadiging; herseninfarct, dementie, geheugenverlies, Korsakov syndroom. Psychose; delirium, psychotische stoornissen, men gaat hallucineren of krijgt waanideeën. Impotentie en ontstekingen aan de mond, keel, maag en alvleesklier.

Alcoholmisbruik of alcoholverslaving begint vaak met een slechter wordend sociaal gedrag. De verslaafde functioneert niet meer naar behoren, gaat excuses verzinnen voor van alles en nog wat om de waarheid te verbergen, hij isoleert, heeft na excessief gebruik last van “black-outs “, en komt afspraken niet na. Verstopt vaak drank. Alcoholverslaving is een progressieve ziekte waardoor je steeds meer alcohol nodig hebt om hetzelfde effect te bereiken.
Bij plots stoppen met drinken, is er grote kans op een aantal ontwenningsverschijnselen ; verslaafde wordt misselijk, gaat hevig transpireren, kan slecht slapen en voelt zich angstig en gespannen omdat hij alcohol drinkt. De verslaafde denkt hier vanaf te komen door opnieuw alcohol tot zich te nemen en belandt zo keer op keer in de vicieuze cirkel van een verslaving met totaal isolement en de dood tot uiteindelijk gevolg.

We spreken van een alcoholverslaving wanneer iemand geen regie meer heeft over zijn alcoholgebruik. Dit geldt ook als je één keer per week een grotere hoeveelheid drinkt, ook wel bekend onder “binge drinking”. De uiteindelijke consequenties van alcoholmisbruik zijn zo verstrekkend dat men niet meer normaal kan functioneren.
Als dit probleem niet wordt aangepakt gaat iemand met een alcoholverslaving dood. Je mag gerust zeggen dat alcoholverslaving een levensbedreigende ziekte is . Hoe eerder professionele hulp wordt gezocht en aanvaard bij een alcoholverslaving, hoe groter de kans dat de lichamelijke en psychische schade wordt beperkt en hoe groter de kans is om het proces een halt toe te roepen.

Hulp bij stoppen met alcohol

Geduld Interventies helpt mensen met een alcoholverslaving weer een leven op te bouwen. Dat zal niet zonder slag of stoot gaan.  Het erkennen van je alcoholverslaving is een belangrijke stap in het proces. Vervolgens gaan we samen met jou en je familie een traject in waarbij je intensieve begeleiding krijgt om van de alcohol af te kicken. Je zal een interne therapie van circa 6 weken volgen in onze kliniek in het buitenland. De therapie bestaat uit meerdere groepssessies per dag en bijna dagelijkse individuele therapie. Nazorg duurt minimaal 12 weken. Dan werk je aan je herstel terwijl je gewoon weer thuis woont of in een zogenaamd Safehouse verblijft. Nazorg bestaat uit individuele gesprekken en wekelijkse groepssessies. Onderwerpen die tijdens de groepssessies in je nazorgtraject aan bod komen zijn onder andere: sociale contacten, werk en/of studie, financiën, emoties en relaties

 

Afkicken alcohol

Ieder mens is anders en ieder mens zal op een andere manier aan zijn of haar herstel moeten werken, maar de belangrijkste boodschap is: behandeling werkt. Wij helpen je van je alcoholverslaving af! Zet vandaag nog de 1e stap en neem contact op of voor advies of meld je aan. Er zijn korte wachttijden voor opname in onze kliniek.

Bel: +31 (0)20 4500112 of vraag om informatie via ons contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact op

Geen wachttijd voor een intake afspraak

Meld je hier aan OF BEL 020-4500112
Call Now Button